A nyolc részesre duzzasztott Harry Potter-filmsorozat véget ért, ez azonban nem jelenti azt, hogy többet nem utazhatunk el J.K. Rowling írónő fantáziavilágába a mozikban. A Legendás állatok és megfigyelésük eredetileg egy kitalált tankönyv volt, amely a mágikus lényeket ismertette és kötelező olvasmány volt Potterék mágusiskolájában.  Rowling ezt a tankönyvet tényleg megírta a kétezres évek legelején, most pedig a saját forgatókönyve alapján készült belőle film.

A Legendás állatok és megfigyelésük filmváltozata a Ponyvaregény-hez hasonlóan fontos szerepet kap egy táska. Az előzetes elején egy megszeppent fiatal nő lép a New Yorki mágustanács elé, és baljós hírt oszt meg az egybegyűltekkel.  Egy varázsló érkezett a városba, akinek a bőröndjéből mágikus lények szabadultak ki.

Eddie Redmayne a Legendás állatok és megfigyelésük című filmbenForrás: Warner

A női főszerepet a Beépített hibá-ból ismert Katherine Watherston játssza, a  táskájával sok gondot okozó mágus pedig A mindenség elméleté-ért Oscart kapott Eddie Redmayne alakítja. Főbb szerepekben feltűnik még a filmben Samantha Morton, Colin Farrell, Ezra Miller, Jon Voight és Ron Perlman. A Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them) Londonban és hét évtizeddel Harry Potter kalandjai előtt játszódik. A filmet 2016. november 18-án mutatják be Amerikában.

A legendás állatok és megfigyelésük moziplakátjaForrás: Warner