Brutálerősen indult az új Star Wars-film

2015.12.18. 12:57

Csütörtökön este Amerikában és Magyarországon is elkezdődtek a Star Wars: Az ébredő Erő nyilvános vetítései (Amerikában már este hétkor, nálunk éjfél után). A tengerentúlon egyetlen éjszaka leforgása 50 és 55 millió dollár közötti bevételt termelt az űrfantasy, ezzel a 2011-es Harry Potter és a Halál ereklyéi - II. rész rekordját döntötte meg, az utolsó varázslótanoncos film csütörtök éjszakai vetítései 43,5 millió dollárt hoztak.

Star Wars-rajongók Az ébredő Erő csütörtök éjszakai vetítésén a hollywoodi Chinese Theatre IMAX-termébenForrás: AFP/2015 Getty Images/Kevork Djansezian

Az első vetítések Magyarországon is nagy felbolydulást okoztak, éjfélhez közeledve ellepték a Facebookot a mozitermek előtermében Star Wars-szereplőkkel boldogan pózoló rajongók fényképei. 27 ezren vettek részt az éjszakai vetítésen. Hogy ez rekord vagy sem, nem tudtuk eldönteni, mivel nincsenek olyan éjszakai adataink, amivel Az ébredő Erő hazai nézőszámát össze lehetne vetni. Az utolsó Harry Potter-filmet például 52 ezren nézték meg a teljes első napon, úgyhogy az éjszakai vetítéseken begyűjtött 27 ezer néző kiemelkedően soknak tűnik.

A Star Wars: Az ébredő Erő valószínűleg a hétvégi bevételével is rekordot fog dönteni Amerikában, a legtöbb pénzt, szám szerint 208,7 milliót, a Jurassic World hozta egy hétvége leforgása alatt. Magyarországon a Star Wars ötödik epizódjának majdnem negyedmilliós nézőszámát kell túlszárnyalnia minden idők legjobb nyitásához.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK