Megvan, ki lesz a kemény csaj az új Alien-filmben

2015.12.18. 12:01

Az Ex Machiná-val berobbanó, A dán lány-nyal Oscar-díjért küzdő Alicia Vikander után alighanem Katherine Waterston lesz a következő színésznő, akit mindenki meg akar majd szerezni a filmjéhez. Ridley Scott már most lecsapott rá, és őt tette meg az Alien: Covenant főszereplőjének.

Katherine Waterston a Beépített hiba című filmbenForrás: Warner

Noomi Rapace szerepéről továbbra is hallgatnak a folytatásban. A Prometheus-t ugyan túlélte a karaktere, de Waterston leszerződtetése azt jelzi, hogy nem ő áll majd a folytatás fókuszában.

Scott következő, Alien-univerzumban játszódó filmje egy új bolygóra kalauzol majd el minket: a Covenant nevű űrhajó legénysége először azt hiszi, hogy egy érintetlen paradicsomra lelt, valójában azonban egy veszélyes és sötét helyen szálltak le, amelynek az első részből ismert, Michael Fassbender által alakított android az egyetlen lakója.

Waterston első aprócska mozis szerepét a 2007-es Michael Clayton-ban játszotta el, a következő években mindössze epizódszerepek eljátszásig jutott. 2014-ben azonban felfedezte őt a Magnóliá-t és a Vérző olaj-at jegyző Paul Thomas Anderson, és komoly szerepet adott neki a nehezen értelmezhető Beépített hiba című füves krimiben: az angol színésznő Joaquin Phoenix volt csaját és titokzatos megbízóját alakította. Tehetségét a Queen of Earth című filmben is megvillantotta Elizabeth Moss partnereként.

Katherine Waterston a Beépített hiba amerikai premierénForrás: AFP/Mark Ralston

Waterstont legközelebb a hozzánk januárban érkező Steve Jobs-ban láthatjuk, a címszereplő törvénytelen gyerekének az anyját alakítja. A színésznő 2016 második felében fog majd rengeteg címlapra felkerülni, ő játssza ugyanis a jövő novemberben debütáló Legendás állatok és megfigyelésük című fantasy egyik főszerepét. Tudják, ez az a Harry Potter-film, amiben már nem szerepel a varázslótanonc.

Az Alien: Covenant a tervek szerint 2017. október 7-én kerül fel a mozik műsorára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK