Az ébredő Erő színészei közül Harrison Forddal volt a legbőkezűbb a Disney, a Daily Mail egy bennfentes forrásra hivatkozva írta meg, hogy Han Solo megformálója 25 millió dollárért tért vissza a Star Wars-univerzumba.

Harrison Ford a Star Wars: Az ébredő Erő londoni premierénForrás: NurPhoto/Euan Cherry/Photoshot/NurPhoto/Euan Cherry

Egy nappal később a Variety is kijött a színészek gázsijának összegével, hozzátéve, hogy a Daily Mail információi hamisak, csupán annyi igaz belőlük, hogy Harrison Ford tényleg többet kapott, mint a többi színész. Az amerikai szaklap szerint így nézett ki a bértábla:

  • Harrison Ford: 10 és 20 millió dollár között
  • Mark Hamill és Carrie Fisher: 3 millió dollár alatt
  • Adam Driver és Oscar Isaac: 300 ezer és 1 millió dollár között
  • John Boyega és Daisy Ridley: 100 és 300 ezer dollár között

Aki látta Az ébredő Erő-t, az pontosan tudja, hogy a fizetések nem a szerepek nagyságát tükrözik, hanem a színészek ismertségét. Hiába Daisy Ridley és John Boyega szerepel a legtöbb ideig a filmben, ismeretlenségük miatt legjobb esetben is csak 86 millió forint ütötte a markukat Harrison Ford gázsijával szemben, amelyet 2,85 és 5,7 milliárd forint közé lött be a Variety.

Ridley és Boyega valószínűleg még kevesebb pénzért is elvállalta volna Rey és Finn szerepét, tudván, hogy ez a film világsztárt csinál belőlük, és onnantól kezdve elárasztják majd őket ajánlatokkal.

A gázsin felül a film nyereségéből is részesedni fognak a színészek, amennyiben a bevétel meghaladja az egymilliárd dollárt. Ez biztosan meg fog történni, hiszen Az ébredő Erő egyetlen hétvége leforgása alatt 529 millió dollárt gyűjtött.

Daisy Ridley és John Boyega a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: Fórum Hungary

Ridley-t és Boyegá-t nem kell félteni, A Variety azt valószínűsíti, hogy A szürke ötven árnyalata két főszereplőjéhez hasonlóan ők is újra fogják tárgyalni a szerződésüket, és jóval nagyobb gázsiért forgatják majd le a következő részt.

Obi-Wan óriásit kaszált, Darth Vader pórul járt
Alec Guinness multimilliomos lett, mert már akkor hitt a Star Warsban, amikor George Lucason kívül még szinte senki. Néha némi előrelátás elég ahhoz, hogy egy színész hirtelen dúsgazdaggá váljon.