Ott lehet közöttük a következő Matthew McConaughey

2015.12.23. 12:23

Richard Linklater rendező eddigi pályája csúcsára ért a Sráckor című monumentális vállalkozásával, a 12 éven át forgatott filmet hat Oscar-díjra jelölték, és egyet nyert a legjobb női mellékszereplő kategóriájában. Akik ismerik Linklater életművét, tudják, hogy messze nem a Sráckor volt az egyetlen kiemelkedő műve, a Tökéletlen idők például ott van minden idők legjobb coming-of-age filmjei között. Most ennek a két rendezésének készítette el a továbbgondolását Everybody Wants Some címmel, és már bele is nézhetünk a vígjátékba.

A hetvenes évek végén játszódó Tökéletlen idők egy gimnáziumi tanév utolsó napját mesélte el hihetetlen lazasággal, sok szereplő között ugrándozva. Az Everybody Wants Some a nyolcvanas években veszi fel a fonalat, és már az egyetemen játszódik, ahol egy baráti társaságot ugyanazok a dolgok érdeklik, mint a Tökéletlen idők hőseit: a bulik, a csajok, a lazulás.

Az Everybody Wants Some egyetemista főszereplőiForrás: Annapurna

A Sráckor-hoz úgy kapcsolódik a film, hogy ott kezdődik el, ahol az Oscar-díjas alkotás abbamaradt: egy fiatal egyetemista elfoglalja a kollégiumi szobáját. Linklater mindig is értett ahhoz, hogy nagy történések nélkül, de izgalmasan és szívderítő módon meséljen az élet folyásáról.

A Tökéletlen idők-höz hasonlóan most is szinte teljesen ismeretlen színészeket szerződtetett le a filmjéhez, akikből akár nagy sztár is válhat. Ne feledjük, hogy Matthew McConaughey-t is a Tökéletlen idők-ben nyújtott fergeteges alakítása miatt fedezték fel.  Blake Jennerrel, Ryan Guzmannal, Tyler Hoechlinnel, Wyatt Russell-lel and Zoey Deutch-csal április 16-tól találkozhatnak a mozikban az amerikaiak, a hazai bemutatóról nincsen információnk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK