Hagyjuk a díjak számlálását, a bevételek összevetését vagy a kritikai visszhangot, egy film sikerének nagyságát manapság az illegális letöltések számából is meg lehet állapítani. 2015-ben ezek a filmekre kattintottak a legtöbben a torrentoldalakon:

  1. Csillagok között (46,8 millió letöltés)
  2. Halálos iramban 7 (44,8 millió letöltés)
  3. Bosszúállók: Ultron kora (41,6 millió letöltés)
  4. Jurassic World (36,9 millió letöltés)
  5. Mad Max: A harag útja (36,4 millió letöltés)
  6. Amerikai mesterlövész (34 millió letöltés)
  7. A szürke ötven árnyalata (32,1 millió letöltés)
  8. A Hobbit: Az öt sereg csatája (31,6 millió letöltés)
  9. Terminator: Genisys (31 millió letöltés)
  10. Kingsman: A titkos szolgálat (30,9 millió letöltés)
Matthew McConaughey és Anne Hathaway a Csillagok között című filmbenForrás: InterCom

Az Excipio az év első napja és december 25. közé eső időszak letöltéseit összesítette. A Csillagok között annak is köszönheti az elsőségét, hogy a tavalyi év legvégén jött ki, így egész évben elérhető volt torrentről. Már most mérget vehetünk rá, hogy jövőre a Star Wars: Az ébredő Erő fog állni az éves kalózlista élén.

A Halálos iramban 7, a Bosszúállók folytatása és a Jurassic World helyezései nagyjából tükrözik az éves bevételi listákat, ez a három gyűjtötte össze a legtöbb pénzt 2015-ben. Az új Mad Max viszont meglepően jól teljesített az interneten, Amerikában csupán a huszadik az idei filmek bevételi toplistáján. Feltünően jól szerepelt a Kingsman: A titkosszolgálat című kémfilmparódia is, a Mad Max után ez a legkisebb összbevételű film a listán.

2015-ben minden eddiginél jobban pörgött a kalózkodás. Múlt évhez képest jelentősen, körülbelül 55 százalékkal növekedett meg a letöltések száma. 2014-ben A Wall Street farkasa bizonyult a legnépszerűbb filmnek kicsivel több, mint 30 millió kattintással. Ezzel a letöltésszámmal Scorsese kattant brókerdrámája az idén be sem került volna a legjobb tízbe.