Idén is rengetegen merültek el a szex örömeiben a filmek vágybeteljesítő világában. Édes hármassal, szadomazo kapcsolattal és kamaszok intimitást teljesen nélkülöző együttlétével borzolták fel a fantáziánkat, de kaptunk erotikától csöpögő művészi víziót és fittlabdán való szenvedélyes pattogást is. Jennifer Lopez negyvenhat évesen is elképesztő jelenség az ágyban, az egykori Bond-lány most az életét szeretővel felpezsdítő vidéki feleségként bolondított meg minket, itthon Gryllus Dorka és Gubík Ági volt a legmerészebb. Összegyűjtöttük 2015 legjobb szexjeleneteit.

11. Vadon (Reese Witherspoon)

A karrierje során korábban csak egyszer pucérkodó Reese Witherspoon állítólag annyira parázott a szexjelenetektől, hogy hipnotizőrt fogadott fel, akinek az volt a dolga, hogy megnyugtassa a felvételek előtt. A Vadon című filmben egy zűrös múltú nőt játszott, aki egy sok száz kilométeres magányos vándorlással hagyta maga mögött előző életét.

A túrázás önmagában nem lett volna elég, azt is meg kellett mutatni, hogy mitől akar elszakadni a főhős: az értelmetlen egyéjszakás kalandoktól, a drogtól, az önpusztítástól.

10. Tízezer km (Natalia Tena, David Verdaguer)

A nő irányít a távkapcsolat nehézségeit bemutató spanyol film szexjelenetében. Az atlétát viselő Natalia Tena van felül, ő adja a ritmust, és még az ágyhoz is szorítja a férfi kezeit. A kamera nem hívja fel magára a figyelmet, oldalról, sokáig vágás nélkül figyelhetjük a szenvedélyes és realisztikus szeretkezést. Itt még megtapinthatja egymást a két főszereplő, de nemsokára egy óceán fogja őket elválasztani.

A spanyol és baszk felmenőkkel bíró Tenát a Harry Potter-filmekből, illetve a Trónok harcá-ból ismerheti, az előbbiben egy boszorkányt alakít, az utóbbiban pedig a Fal északi oldaláról származó Oshát alakítja, aki segített megszökni a lebénult Bran Starknak Winterfellből. 

9. Kész katasztrófa (Amy Schumer, John Cena)

Amy Schumer és a kigyúrt pankrátorsztár, John Cena akkora lelkesedéssel szexelnek, mintha cipőt pucolnának, és amint megszólalnak, csak még kínosabbá válik az egész helyzet. A monogámiától rettegő főszereplő azzal próbálja felpezsdíteni az együttlétet, hogy beszélteti a férfit, aki viszont képtelen szépeket, vagy akár mocskos dolgokat mondani, helyette a gyúrásról kezd el dumálni, és a legkínosabb mondathoz pont akkor ér, amikor elélvez.

Eredetileg a legnyakatekertebb pózokkal próbálta volna meg partnerét lenyűgözni Cena, de aztán Schumerrel a helyszínen improvizálni kezdtek, és így egy sokkal emlékezetesebb és humorosabb dugást sikerült összehozniuk. Egyszerre lehet nevetni és szomorkodni azon, hogy ez a két ember mennyire nem tud a másikra hangolódni az ágyban.

8. Szerelem (Aomi Muyock, Karl Glusman, Klara Kristin)

Ha most nekiállnék keresni a neten, biztosan hamar találnék egy olyan kutatást, amely az édes hármast hozta ki a férfiak leggyakoribb megvalósulatlan szexuális fantáziájának. Gaspar Noé filmjében nemcsak álmodozott róla a srác, hanem tett is az ügy érdekében, és a barátnője mellé beszervezte a szomszéd lányt.

Itt szinte semmi nem marad rejtve, nincsenek homályos, a képzeletnek teret adó beállítások, helyette felülről, a villanykörte helyéről nézhetjük, ahogy ez a három ember a legváltozatosabb módokon összegabalyodik. Kitesznek magukért a szereplők, megérdemlik a hosszú, mély álmot a szex után.

7. Szégyentelenek

A szexből publikus tevékenység lett Larry Clark legújabb, egy párizsi tizenéves társaság életét bemutató filmjében. Egy gördeszkás parkban dumálnak, italoznak, füveznek, és nem akad fenn senki azon, hogy a lányról szépen lassan lekerül a bugyi. A legtöbben még csak rá se hederítenek arra, hogy két társuk nem egy újabb sör felbontásával, hanem szexszel múlatja az időt. 

Egyedül egy szőke srác figyelmét köti le teljesen az aktus, aki szagolgatni kezdi a vágytól felhevült testeket. Ezeknek a kamaszoknak az életében a szex már nem egy misztikus dolog: annyi különlegesség még van benne, hogy felvegyék telefonnal, de amúgy csak egy lehetséges időtöltés a sok közül.

6. Víkend (Gryllus Dorka, Lengyel Tamás)

Mátyássy Áron erdélyi thrillerében egy törtető, kiállhatatlan ügyvédnőt játszik Gryllus Dorka, akiről hamar kiderül, hogy nem hűséges mulya férjéhez - titokban egy építési vállalkozóval jár össze. A csűrös jelenetig úgy tűnik, hogy ő irányítja az eseményeket, de amit ott kap a vadászatra velük tartó Lengyel Tamástól, az talán még neki is sok.

Gryllus Dorka és Lengyel Tamás a Víkend című filmbenForrás: InterCom

Az építési vállalkozóból előbújik az állat, egy oszlophoz kötözi az ügyvédnőt, és kíméletlenül magáévá teszi őt hátulról. Ennek az együttlétnek nincs sok köze a kölcsönös örömszerzéshez, a hatalmát demonstrálja a férfi, és jelzi, hogy vele is komolyan számolni kell.

5. A szürke ötven árnyalata (Dakota Johnson és Jamie Dornan)

Az év erotikus filmjének beharangozott A szürke ötven árnyalatá-val sok baj volt, de így majdnem egy évvel a bemutató után az maradt meg leginkább belőle, hogy mennyire egy unalmas film volt. A szexjelenetek közben azért odafigyeltem, és főleg az első láttán kezdtem el bizakodni, hogy most aztán beindul a cselekmény (ez az alábbi videó első három perce).

Anastasia és Christian első találkozása az ágyban a nő öröméről szól. Dakota Johnson halk nyögései, boldogságban úszó szemei, ajakharapdálása és begörbített lábujjai mind azt támasztják alá, hogy a főhősnőnek minden titkos vágya valóra vált, és ennél finomabban és érzékibben nem is lehet elvenni a szüzességét. 

4. The Duke of Burgundy (Sidse Babett Knudsen és Chiara D'Anna)

Peter Strickland legutóbb a horrorfilm paneljeit rakta össze úgy a Berberian Sound Stúdió-ban, hogy valami egészen különleges kerekedett ki belőle, most meg egy olyan szadomazo szerelmesfilmet forgatott, amiben alig lehet találni a szó hagyományos értelmében vett szexjelenetet, mégis szinte az összes képkockájából csöpög az erotika. Minden egyes ódon tárgy, bőrcsizma, preparált lepke, fekete harisnya és frissen mosott bugyi hihetetlenül erős szexuális töltetet kap a hetvenes évek filmjeit idéző, álomszerű fényképezés miatt.

A The Duke of Burgundy hipnotikus világában fel sem merül a gondolat, hogy miért ne élhetne együtt nagy szerelemben két nő, hiszen ebből a filmből hiányoznak a férfiak. Sidse Babett Knudsen játssza a lepkék iránt érdeklődő úrnőt, aki a társa kedvéért hajlandó a szerepjátékra, Chiara D’Anna pedig a bejárónőt, aki azt szereti, ha megalázzák.

3. A szomszéd fiú (Jennifer Lopez és Ryan Guzman)

Jennifer Lopez egy amúgy rémes thrillerben mutatta meg idén a világnak, hogy hiába 46 éves, még mindig bomba formában van. Ha ő nincs, ennek a filmnek már a címére sem emlékeznénk. A színésznő egy frissen elvált tanárnőt játszik, aki ugyan elrebeg néhány nemet, meg hogy ”nem helyes, amit teszünk”, de aztán hagyja, hogy az egyik diákja levetkőztesse, a bugyijában matasson, és mámorító örömökben részesítse.

Elképesztő, hogy mennyire nem fog az idő Lopezen, és tizenhét évvel a Mint a kámfor zseniális szexjelenete után még mindig helyet tud magának követelni egy ilyen listán. 

2. Liza, a rókatündér (Gubik Ági és Schmied Zoltán)

Tizenhét röpke másodperc, mégis menthetetlenül elragadja az ember képzeletét. Az első ámulat elmúltával még sokáig töprengtem azon, hogy vajon tényleg lehetséges-e egy pattogó fittlabdán szexelni. Amondó vagyok, hogy ez is egy olyan dolog, ami csak filmen néz ki jól, de ott nagyon.

A hetvenes évek stílusában berendezett szobában Schmied Zoltán és Gubík Ági pucéran pattog, az arcukról pedig az olvasható le, hogy ebben nagy örömüket lelik. A lassításnak hála egyetlen aprócska részletről sem maradunk le, a színésznő mellei is ugyanúgy szállnak fel és alá, mint a labda. 

1. Gemma Bovery (Gemma Arterton és Niels Schneider)

A Quantum csendjé-nek Bond-lánya a Bováryné legújabb, kortárs környezetbe helyezett feldolgozásában játszotta el a címszereplőt, aki az unalmas kisvárosi lét kötöttségei elől menekül, és titkon a szeretőjét látogatja.

A Gemma Bovery azt a képtelenséget akarja elhitetni velünk, hogy létezik olyan bolond férfi, aki képes letessékelni magáról a nagyokat nyögő, ringó mellű Gemma Artertont, csak mert csöng a telefon. „Egy óránk van” – mondja a szépségével istennőket is megszégyenítő színésznő, erre ez a szerencsétlen arra fecsérli az idejét, hogy az összetört szobor darabjait szedi fel a földről. Aki most azt hiszi, hogy irigykedek erre a férfira, az nem téved túl nagyot.