A jövőre érkező Doctor Strange című Marvel-film főszerepét Benedict Cumberbatch alakítja, aki az Entertainment Weekly legújabb számának címlapján állt ki először a nyilvánosság elé a Föld legfőbb varázslójának jelmezében. Kecskeszakállat, amulettet, vörös köpönyeget visel, és egy vörösen ízzó rúnát idéz meg. Ez a film fontos változást hoz a Marvel-univerzumba, Doctor Strange megjelenésével immáron a mágia használata sem lesz ismeretlen a szuperhősök számára, illetve új dimenziók tárulnak fel előttük. 

Benedict Cumberbatch mint Doctor StrangeForrás: EW

Akinek eddig az volt a fő baja a Marvel-filmekkel, hogy egysíkúan néznek ki, az most bizakodhat: az eddig horrorokat jegyző Scott Derrickson rendező a képregényhez hű, a hatvanas éveket idéző pszichedelikus látványvilágot ígér.

További reménykedésre ad okot a szereposztás, hiszen Cumberbatch mellett Tilda Swinton is feltűnik Tibetben élő ősi varázslóként, Mads Mikkelsen pedig a főgonoszt alakítja majd, aki nagyobb hatalomra tör, és egy új varázslószektát szervez maga köré. Három zseniális színész gyűlt össze azért, hogy villámokat szórjon egymásra, és ebből mi azt sejtjük, hogy egy különleges, az átlagból messze kiemelkedő látványfilm van készülőben.

Doctor Strange eredeti szakmája idegsebész, egy balesetben azonban megsérült a keze, és emiatt nem tud többé operálni. Képtelen belenyugodni a helyzetébe, elkeseredetten keresi a gyógymódot, míg végül a Himalájában rá nem talál egy titokzatos, Tilda Swinton által alakított remetére, aki megtanítja a fekete mágia fortélyaira.

Benedict Cumberbatch mint Doctor StrangeForrás: EW

Rachel McAdams Strange egyik régi kollégáját formálja meg, aki segít a varázslóvá vált címszereplőnek megőrizni az emberségét. A Doctor Strange-ben a 12 év rabszolgaság-ból és a Mentőexpedíció-ból ismert Chiwetel Ejiofor is játszik, a filmet 2016. november 10-től játsszák a magyar mozik.