Samuel L. Jackson nem ájult el az új Star Warstól

2016.01.06. 22:32

Samuel L. Jackson éppen a nemrég mozikba került Aljas nyolcas című új Tarantino-filmet promótálja Amerikában, és mivel a Star Wars-előzménytrilógiában ő játszotta a Galaxis egyik legjobb vívóját, a lila fénykarddal harcoló Jedi-mestert, Mace Windut, természetesen akadt olyan riporter, aki megpróbálta faggatni Az ébredő Erő-vel kapcsolatban is.

Samuel L. Jackson Mace Winduként A Sith-ek bosszújához készült promóképenForrás: Sportsphoto Ltd./Allstar/Allstar/Lucasfilm

Ez a riporter konkrétan a Rolling Stone újságírója, Peter Travers volt, aki az ABC tévécsatorna Popcorn című műsorában megkérdezte Jacksontól, hogy látta-e már a hetedik epizódot. "Igen" - szólt a színész válasza, de ha az igen szót lehet olyan hangsúlyozással kimondani, hogy abban benne legyen az is, hogy "szar volt", akkor ez Jacksonnak itt sikerült.

Ezután nagyon diplomatikusan arról kezdett beszélni, hogy Az ébredő Erő-nek sikerült megőriznie a sorozat szellemiségét, izgalmasnak és eseménydúsnak nevezte a filmet, de ezeket olyan kevés meggyőződéssel mondta, mintha papírból olvasta volna fel. Érdemes megnézni a videót.

Végül, hogy ne csak kedves dolgokat mondjon, Jackson megjegyezte, hogy "azok a kölykök tanulhatnák még a fénykardozást". Ebben tök igaza van, mert valóban lehetne még fejleszteni Rey, Finn és Kylo Ren hatékonyságát a közelharc terén, például tuti, hogy ilyen zseniális mozdulatot egyikük sem tudna tenni.

Mace Windu lefejezi Jango Fettet A klónok támadásábanForrás: InterCom

Amúgy érthető is, hogy Samuel L. Jackson nem kezdte el ajnározni az új Star Wars-filmet, hiszen már 2012-ben jelezte, hogy nagyon szívesen visszatérne Mace Winduként a sorozatba, de ez az óhaja egyelőre süket fülekre talált. Továbbá az is bosszanthatja, hogy a Star Wars-mánia miatt nem kap akkora figyelmet az Aljas nyolcas, amekkora egy új Tarantino-filmnek normális esetben kijárna, illetve a mozikban is kevesebben ülnek be rá (a Jackie Brown óta nem nyitott ilyen gyengén Tarantino-film Amerikában). Ha nincs a Star Wars, az Aljas nyolcas már duplaennyi pénzt hozott volna - mondta ezzel kapcsolatban Harvey Weinstein, a film producere.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK