Röhrig Gézának elég ütős vasárnap estéje volt Hollywoodban. Nem elég, hogy a Saul fia címszereplője a helyszínen élhette át, hogy a filmjük elnyerte a Golden Globe-díjat, de a gála közben még gyermekkori hősével, Sylvester Stallonéval is volt alkalma találkozni.

Röhrig Géza és Nemes Jeles LászlóForrás: SmartGirlsAsk

A Golden Globe hivatalos Twitter-oldalán bukkant fel az alábbi vicces kis videó, amiben a 48 éves költőből lett alkalmi színész egy nagyon derűs Nemes Jeles László társaságában beszél arról, hogy melyik kitalált figura volt nagy hatással rá fiatalkorában. Röhrig számára ez a figura Rocky Balboa, akit Stallone hetedik akalommal játszott el a Creed - Apollo fiá-ban, és ezért az alakításáért meg is kapta élete első Golden Globe-díját.

Röhrig elmeséli, hogy 14 éves korában bokszolt, ahogy az a törött orrán látszik is, és ha százszor nem látta a Rocky-t, akkor egyszer sem (egészen pontosan úgy fogalmaz, hogy ha százszor nem látta, akkor kétszázszor látta). A folytatások már hidegen hagyták, de az első rész meghatározó élmény volt számára, és nagyon örült annak, hogy személyesen mondhatott köszönetet Stallonénak a filmért.

Sylvester Stallone a Golden Globe-díjávalForrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

A Golden Globe-díjkiosztóról szóló tudósításunkat itt olvashatja el, a vörös szönyegen pávázó színésznőket pedig itt tekintheti meg.