A Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában debütál Bucsi Réka LOVE című animációs filmje. A február 11-21. között megrendezésre kerülő filmfesztiválra már szinte hazajár a fiatal rendező, a nagy karriert befutott Symphony no. 42-t világpremierjét is ott tartották két évvel ezelőtt.

Bucsi RékaForrás: Boddah

Animációs rövidfilm létére a magyar mozikban is vetítették a Symphony no. 42-t a Frank előtt. Díjazták több mint 50 nemzetközi fesztiválon, köztük olyan neves seregszemléken, mint Hiroshima, Chicago és Melbourne, majd versenybe került a 2015-ös Sundance Nemzetközi Filmfesztiválon. Az Oscar-verseny döntőjébe is bekerült, a legjobb tíz rajzfilm közé válogatták be. A LOVE-nak is legalább ilyen fényes jövőt kívánunk.

Bucsi Réka új filmje, a francia koprodukcióban készült LOVE címének megfelelően a szerelemről mesél, és dolgozza azt fel szürreális hangulatú, haiku-jellegű jelenetekkel. A történet egy távoli bolygón játszódik, mely egy külső hatás következtében elkezd átalakulni.

A rövid előzetesben egy zöld csóvájú üstökös közeledik a bolygó felé, majd az ottani élővilágot ismerhetjük meg: egy macska riadtan lépked az erdőben, egy szárnyas rovarszerű lény élvezi a súlytalanságot, egy fenyőerdő pedig felhópamacsokká válik. Erős hangulatú, lebegős rajzfilmnek ígérkezik, aminek könnyedén el lehet majd merülni a szabadfolyású képeiben.

Képkocka a LOVE című filmbőlForrás: Boddah

 A film hazai gyártója a Boddah, amelynek Bucsi és Osváth Gábor producer mellett Rév Marcell  és Szimler Bálint a tagjai. Magyar szakemberek mellett francia, dán és amerikai animációs munkatársak is dolgoztak a tizennégy perces filmen.

Forrás: Filmunió