Az Ave, Cézár első előzetese rögtön 2016 legizgatottabban várt filmjei közé katapultálta a Coen testvérek Hollywood aranykorában elmerülő vígjátékát. George Clooney bárgyú mozisztárként sült bele a szövegébe, Scarlett Johansson bombanőként emelkedett ki a habokból, Channing Tatum pedig matrózként ropta. A második előzetes már nem egy rikítóan színes képesalbumhoz hasonlít, helyette a film egyik rendkívüli módon vicces jelenetére koncentrál. 

Ralph Fiennes egy befutott rendezőt játszik, aki képtelen finomítani a színésze erős déli akcentusán. Mókás, ahogy Fiennes és Alden Ehrenreich egyre ingerültebben, illetve egyre elveszettebben ugyanazt a mondatot ismételgeti. Az pedig egyenesen elképesztő, hogy vagy tucatszor elismétlik, de így sem tudtam megérteni.

Ralph Fiennes az Ave, Cézár! című filmbenForrás: UIP-Duna Film

Az internetről kellett lesnem, Ehrenreich a következő mondattal okoz kis híján idegösszeomlást Fiennes-nek: „Bárcsak ilyen egyszerű lenne.” A Coen testvérek a Hollywoodi lidércnyomás címmel egyszer már forgattak filmet az álomgyári taposómalomról, de most jóval könnyedebb hangvételt ütöttek meg.

A történet egy emberrablási ügy körül bonyolódik, George Clooney karakterét, egy titokzatos, alighanem forgatókönyvírókból álló társaság rabolja el őt, akik „A Jövő”-nek nevezik magukat. Alighanem a kommunistaüldözések miatt feketelistára került filmesek lehetnek, akik politikailag tudatos, a társadalmi problémákra koncentráló filmkészítés pártján állnak.

Josh Brolin, Tilda Swinton és Jonah Hill is szerepel az Ave, Cézár-ban, illetve ne feledjük azt sem, hogy Dolph Lundgren egy szovjet tengeralattjáró parancsnokaként bukkan fel! A Coen testvérek vígjátéka február 25-től lesz látható a mozikban. Rekordmennyiségű nevetésre és egy korszak végének a méltó megidézésére számítok.