George Miller mégsem fordít hátat Mad Maxnek

2016.01.15. 11:14

Rendkívüli módon elszomorított George Miller bejelentése néhány napja. A rendező a Page Six-nek árulta el, hogy nem fog több Mad Max-filmet készíteni. Most azonban kiderült, hogy a tíz Oscarra jelölt A harag útja rajongóinak nincs miért búsulniuk, Miller szavait ugyanis félreértette az újságíró.

„Az egy teljesen zagyva interjú volt. New Yorkban voltam, nagy hangzavar vett körül, és a vörös szőnyegen kérdezett engem az újságíró.” Az információt teljesen rosszul értelmezte a riporter, így amit leírt, az egyszerűen nem volt igaz. Miller csupán annyit mondott, hogy nem egy Mad Max lesz a következő filmje, és ezt értette úgy a riporter, hogy Miller nem akar több Mad Max-filmet készíteni.

George Miller a National Board Of Review gálájánForrás: Picture-Alliance/AFP

Először egy kis költségvetésű filmet akar először elkészíteni Miller, amely nem jár annyi vesződséggel, mint A harag útja, nem kell miatta hónapokra kiköltözni a sivatagba. „Komolyan szeretnék egy filmet csinálni iPhone-nal. Egy nagyon érdekes kihívás lenne. Ez az eszköz széles körben elérhető azoknak, akik közölni szeretnék valamit. Nem konkrétan iPhone-nal fogok forgatni, de ebbe az irányba mozdulok el” – mesélte Miller a következő projectjéről.

Amiről itt Miller beszél, az már régóta nem fantázia. De most már ott tartunk, hogy mobilokkal nem csak youtube-ra feltöltött videókat, hanem rendes mozifilmeket is gyártanak. Az iPhone-nal forgatott Tangerine-t beválogattuk 2015 legjobb filmjei közé.

Mad Max - A harag útjaForrás: InterCom

Millernek két Mad Max-univerzumban játszódó története is megfilmesítésre vár, én abban reménykedem, hogy a mobilos projektje után ismét elhajt a sivatagba egy csomó tuningolt járművel és minden őrültségre kapható kaszkadőrcsapattal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK