Több mint fél évet csúszik a Star Wars 8 bemutatója

2016.01.20. 21:13

Van egy nagyon rossz hírünk azok számára, akik már számolják a napokat a Star Wars nyolcadik részének 2017 május 26-i bemutatójáig: úgy hét hónappal többet kell várniuk Rey, Finn, és Kylo Ren újabb kalandjaira. A Disney szerdán jelentette be, hogy a film bemutatója átkerült 2017 december 15-re, de egyelőre nem árulták el a csúszás okát - írja a Variety.

Amiatt különös ez az időpont, mert pont akkora van kitűzve a Ready Player One című Spielberg-film premierje is, illetve James Cameron pár hete közölte, hogy az Avatar 2-vel is 2017 karácsonyát célozzák be (bár azt is mondta, hogy ez nincs kőbe vésve), és őrültség lenne három ilyen kaliberű filmet egymás ellen indítani.

Star Wars: Az ébredő ErőForrás: Fórum Hungary

Az első hat Star Wars-film mind májusban került a mozikba (mármint Amerikában), egyedül Az ébredő Erő kapott decemberi premiert, és eddig úgy volt, hogy a nyolcadik résszel a stúdió visszatér a hagyományokhoz, de a mai bejelentés alapján azt gondolhatjuk, hogy inkább új hagyományt próbálnak teremteni.

Az egyelőre alcím nélküli Star Wars 8-at a Looper - A jövő gyilkosá-t jegyző Rian Johnson rendezi, és ő írta a forgatókönyvet is. A filmben a hetedik epizódban megismert szereplőkön kívül fontos szerepet kap Gugu Mbatha-Raw (Beyond the Lights, Jupiter felemelkedése), a főgonoszt pedig az Oscar-díjas Benicio Del Toro alakítja. A forgatás a jövő hónapban kezdődik Londonban.