A Star Wars előtt csupán az a pár szerencsés ember ismerte John Boyegát, aki látta az Idegen arcok című remek sci-fivígjátékot. Most elővettek egy másik, mozikban eddig be nem mutatott nagyjátékfilmjet is az angol színész múltjából. Az Imperial Dreams című, egy Los Angeles-i gettóban játszódó drámának a Sundance fesztiválon volt a premierje még 2014 januárjában, de aztán nem talált magának forgalmazót. John Boyega hírnevében bízva most kiadtak hozzá egy előzetest.

Az Imperial Dreams-ben nincsen fénykard, viszont kiderülhet belőle, hogyan állja meg a helyét drámai színészként Finn megformálója. Egy börtönből frissen szabadult huszonegy éves srácot alakít, aki próbálja eltartani a gyerekét, és a bűnözés helyett inkább régi álmát kergeti: író akar lenni.

John Boyega az Imperial Dreams című filmbenForrás: Origo

A filmet J.J. Abrams is látta, és állítólag Boyegának ez az alakítása győzte meg a rendezőt, hogy a 22 éves brit színész alkalmas lesz Finn, a meghasonlott rohamosztagos szerepére. Boyega idejének hirtelen minden percét kitöltötte Az ébredő Erő, és így már nem tudott az Imperial Dreams promotálásával foglalkozni. A film most ismét felbukkant, és immáron nem egy ismeretlen színésszel próbálják eladni, hanem egy világon mindenhol ismert sztárral.

A Star Wars régi arcai közül csak Harrison Fordnak sikerült a sorozattól függetlenül is karriert építeni. Ugyanezen dolgozhat most Boyega is: az Imperial Dreams azt az üzenetet sugározhatja, hogy vele komoly színészként kell számolni, aztán pedig jön a The Circle című sci-fi, amelyben Emma Watson és Tom Hanks oldalán kell bizonyítania tehetségét.