A tavaly ősszel bemutatott Sicario - A bérgyilkos című thrillert méltattuk amiatt, hogy tökéletesen mutatja be a mexikói drogháború kiszámíthatatlan káoszát, illetve dicsértük a kőkemény FBI-ügynök főhőst alakító Emily Blunt meggyőző játékát is. Az viszont, hogy milyen csodás felvételek voltak a filmben a legkülönbözőbb formájú felhőkkel teli mexikói és amerikai égboltról, épp csak az említés szintjén jelent meg a kritikánkban.

Szépséges felhők a Sicario - A bérgyilkos című filmbenForrás: Freeman Film

Egy Ordog nevű Vimeo-felhasználó figyelmét nem kerülte el ez a tény sem, és összevágott egy közel két és fél perces videót a Sicario égboltos snittjeiből. A végeredmény egyrészt szemet gyönyörködtető, másrészt meditációs segédeszközként is szolgálhat egy pörgös munkanap közepén.

A film operatőre Roger Deakins volt, aki még Leonardo DiCapriónál is pechesebb az Oscaron. A 66 éves brit szakembert eddig tizenhárom alkalommal jelölték fényképezésért (most is versenyben van a Sicarió-val), de még egyszer sem nyerte el a díjat.

Korábban például olyan pompázatos égbolt-felvételeket is felvonultató munkáival került be a legjobb öt közé, mint a Rendíthetetlen, a Skyfall, a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford, a Nem vénnek való vidék és az Ó, testvér, merre visz az utad?. Nézzünk is meg ezekből egy-egy témába vágó kockát!

RendíthetetlenForrás: UIP Dunafilm
SkyfallForrás: Fórum Hungary
Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert FordForrás: InterCom
Nem vénnek való vidékForrás: UIP Dunafilm
Ó, testvér, merre visz az utad?Forrás: Flamex