Január 22-én, pénteken hozta le a The Hollywood Reporter, hogy remake készül a Fantasztikus labirintus című kultikus fantasyből, melyben a nemrég elhunyt David Bowie játszotta a manók királyát. A hír gyorsan elterjedt, most azonban úgy tűnik, hogy a valóságtartalma csekély volt. Remake biztosan nem, ellenben egy folytatás még készülhet Jim Henson filmjéhez.

David Bowie a Fantasztikus labirintus című filmbenForrás: Mokép

A remake-kel A galaxis őrzői egyik íróját, Nicole Perlmant hozták hírbe, aki twitteren cáfolta, hogy részt venne ilyesmiben:  „Emberek, ne dőljetek be a kattintásvadász cikkeknek. Senki nem csinál remake-et a Fantasztikus labirintus-ból. Az a film úgy tökéletes, ahogy van.”

Perlman 2014-ben kezdett el tárgyalni a Jim Henson Company-val egy filmről, amely a Fantasztikus labirintus-hoz kapcsolódik – ennyit árult el a Guardiannek. A mostani téves hír kiszivárgását szerencsétlennek tartja, hiszen úgy tűnhet, mintha profitálni akarnának David Bowie halálából: „Annyit tudok most mondani, hogy a hír időzítése rettenetes volt, úgy érzem magam tőle, mintha gyomorszájon ütöttek volna.”

 „A Fantasztikus labirintus gyerekkorom kedvenc filmje, szóval osztom a rajongók aggodalmát, hogy bárminemű folytatást szeretettel és tisztelettel készítsenek el – csillapította Twitteren a kedélyeket Perlman. Az Entertainment Weekly úgy tudja, hogy valójában egy folytatásban gondolkoznak a jogtulajdonosok, és Perlmant is ezzel az ötlettel keresték meg.

Jennifer Connelly a Fantasztikus labirintus című filmbenForrás: Mokép

Jennifer Connelly tizenöt éves volt a forgatás idején, a Dark City, a Rekviem egy álomért és a Noé későbbi színésznője játszotta Sarah-t, aki bemerészkedik a manókirály labirintusába, hogy visszaszerezze az elrabolt öccsét. Arról nincs hír, hogy a most negyvenöt éves Connellyt vissza akarják-e hozni a folytatásba.