Ismerje meg a medvét, aki megcincálta DiCapriót!

2016.01.25. 18:24

Leonardo DiCaprio valójában egy kék ruhába öltözött kaszkadőrrel birkózott, amikor felvették A visszatérő nagy publicitást kapott medvetámadását – olvastuk a People magazinban. Az ötvenegy éves Glenn Ennis medvetámadásokról készült videókból leste el, hogyan kell majd a forgatáson mozognia. „Olyan, mint amikor egy macska játszik az egérrel” – foglalta össze a videón látottakat. 

Glenn Ennis alakította a medvét A visszatérőbenForrás: Global News

A kék ruhás férfira montírozták rá az utómunka során a medvét. Hiába nem látszik semmi Ennisből a filmen, Alejandro Gonzalez Inarritu a valósághűség kedvéért így is arra ösztökélte a kaszkadőrt, hogy a legapróbb nüanszokig bezárólag utánozza a medvék mozgását. 

Ennis legtöbbször DiCaprio dublőrével próbálta el a jelenetet, de aztán az Oscar-díjra jelölt színész is beszállt a munkába, és megtanulta a koreográfiát. Nem lehetett apránként rögzíteni, hosszú, vágás nélküli jelenetként akarták felvenni a medvetámadást. 

Leonardo DiCaprio és a medve A visszatérő című filmbenForrás: InterCom

Egy hupikék színű férfival fetrengett tehát a sárban DiCaprio. „A kezeimmel kellett rángatnom a kabátját, és úgy tenni, mintha a medve ezt a szájával csinálná. Ahhoz, hogy a medve állkapcsa a hátát ráncigálja, a fejemnek lényegében a színész fenekénél kellett lennie.” Ennis úgy érezte, magyarázkodnia kell a félreérthető póz miatt: 

Elég sok ideig volt a fejem Leo fenekében. Megértem, hogy sok ember fantáziál erről, de én nem tartozom közéjük! 

Kiadtak egy negyvennégy perces dokumentumfilmet A visszatérő készítéséről. Tele van izgalmas beszámolókkal a forgatásról, kitér a munkában részt vevő őslakosokra, illetve a természeti helyszínekre leselkedő veszélyekről is mesél. 

A visszatérő-t 12 Oscar-díjra jelölték, jelenleg 119 millió dollárnál jár Amerikában, vagyis már több bevételt hozott, mint a 117 millióig jutó A Wall Street farkasa. A bosszúwestern pillanatnyilag Leonardo DiCaprio karrierjének nyolcadik legsikeresebb filmje a tengerentúlon, és csak napok kérdése, hogy a 128 milliót hozó Viharsziget-et is megelőzze. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK