Kilencvennégy éves korában elhunyt Abe Vigoda amerikai színész, aki leghíresebb szerepét A keresztapa című legendás gengszterfilmben alakította. Ő volt Salvatore 'Sal' Tessio, Don Vito Corleone évtizedeken át megbízható embere, aki a Don temetésén azzal lépett oda Michaelhöz, hogy segít megszervezni a béketárgyalást a Corleonék és Barzini között - ebből tudta Michael, hogy Tessio árulta el a családját. Tettéért az életével fizetett, utoljára még odaszólt Tom Hagennek: "Mondd meg Michaelnak, hogy csak a pénz miatt. Őt kedveltem."

Abe Vigoda A keresztapa című filmbenForrás: UIP Dunafilm

Vigoda a negyvenes évek végén kezdett el tévésorozatokban szerepelni, az 1972-es A keresztapa jelentette számára a nagy áttörést, és a film két évvel későbbi folytatásában is feltűnt egy flashback jelenetben.

Emlékezhetünk rá még az Ágyúgolyófutam 2-ből, a Tom Hanks és Meg Ryan főszereplésével készült Joe és a vulkán című komédiából, illetve a Nicsak, ki beszél? első részéből, amelyben John Travolta mogorva apját játszotta. Utolsó szerepét a 2014-es Sweet Destiny című drámában kapta.