Kovács Patrícia végre oda kerül, ahová való

2016.01.29. 16:58

A Félvilág című kosztümös pszichodráma dicsérő kritikáiban visszatérő elem volt, hogy ugyan a tévében mutatták be, de ez a film minden ízében a mozivászonra termett. Váratlan fordulat állt be az ügyben, bő másfél hónappal a tévés premier után február 18-tól a mozikban is meg lehet majd nézni Mágnás Elza utolsó, tragédiába torkolló napjait. Az örömhír mellé az előzetes új változatát is kiadták, amely most már a recenziókból kiollózott idézetekkel is próbálja felkelteni az érdeklődést.

Szász Attila és Köbli Norbert második közös filmjét a hazai kritika kevés kivételtől eltekintve dicshimnuszokba foglalta. Mi sem spóroltunk a pozitív jelzőkkel: „mesteri elegye a melodrámának, a lélektani thrillernek és a kosztümös mulatságnak”, „látványos, impozáns, de mindenekelőtt szórakoztató közönségfilm, legalább két világszínvonalú alakítással”. És most, hogy már lassan két hónapja láttuk a filmet, és már volt időnk lenyugodni, még mindig nem tartjuk túlzásnak a kiosztott dicséreteket.

Kovács Patrícia a Félvilág című filmbenForrás: Szupermodern

A Félvilág-ot közel 200 ezer ember látta eddig különböző felületeken: a Duna TV-n, a Médiaklikken és más oldalakon. Nyilvánvaló, hogy nem fog rekordokat dönteni a moziban, de végre ideális körülmények között is nézhető lesz a Félvilág. Biztos vannak olyanok, akiknek kedvét ez hozza meg a az időutazáshoz a Monarchia végnapjaiba. Végre nagyban is láthatjuk a csábítás nagymesterét megformáló Kovács Patríciát, a sűrűn kereszteket vető Gryllus Dorkát és az ártatlanságába kapaszkodó Döbrösi Laurát.

Döbrösi játssza a frissen felvett szobalányt, akivel Mágnás Elza gonosz játékot űz. Mindent bevet, hogy a saját képére formálja a visszafogott lányt. Megismertetve őt a nagyvilági élet hívságaival prostituáltat próbál belőle nevelni. Ezt azonban egyre kevésbé nézi jó szemmel Mágnás komornája (Gryllus Dorka), akit puszta munkakapcsolatnál sokkal szorosabb szálak fűznek „a nagyságához”. Az előzeteshez hasonlóan a film új plakátja is a kritikai visszhanggal dicsekszik.

Félvilág moziplakátjaForrás: Szupermodern

A Félvilág-ot a multiplexek előreláthatóan nem vetítik, budapesti és vidéki artmozik tűzik majd műsorra február 18-tól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK