Az elképesztő bevételi adatok alapján azt gondolhatnánk, hogy már tényleg a világon mindenki megnézte a Star Wars: Az ébredő Erő-t, de most kiderült, hogy minimum egy ember még nem tudott időt szakítani az űropera legújabb részének megtekintésére.

Natalie Portman a Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszújábanForrás: InterCom

Natalie Portman, aki az előzménytrilógiában Amidala hercegnő szerepét játszotta, éppen a Jane Got a Gun című hányattatott sorsú westernfilmjét (amelyben együtt játszik régi Star Wars-os szereplőtársaival, Ewan McGregorral és Joel Edgertonnal) népszerűsíti Amerikában, és a Good Morning America című reggeli tévéműsor szerdai adásában a hetedik epizódról is kérdezték.

Hallottam, hogy csodálatos - mondta Nemes Jeles László kedvenc mozipartnere. "De sajnos még nem tudtam megnézni."

Az előzménytrilógiához köthető egyéb alkotók eddig nem magasztalták az egekig Az ébredő Erő-t. A sorozat szülőatyja, George Lucas diplomatikusan csak annyit mondott róla, hogy "pontosan az a fajta film, amilyenre a rajongók vártak", a lila fénykardos Jedi-mestert alakító Samuel L. Jackson pedig némi udvariskodás után megjegyezte, hogy az új szereplők harctudása némi kívánnivalót hagy maga után. Portman ítéletétől azonban feltehetően nem kell tartaniuk J.J. Abramséknek: az Oscar-díjas színésznő van annyira jófej, hogy ha egyszer megnézi a filmet, csupa szépet fog majd mondani róla.

Portman korábban beszélt arról, hogy A baljós árnyak után milyen nehéz volt munkát kapnia Hollywoodban. "Az a film abban az időben jött ki, amikor a Sirály-ban is játszottam (sztárszereposztással színpadra állított előadás, a New York Times korabeli kritikája nem bánik kesztyűs kézzel Portmannel - a szerk.), és mindenki azt gondolta, hogy borzalmas színésznő vagyok." - mesélte a New York magazinnak 2014 végén. "Az évtized legsikeresebb filmjében szerepeltem, és egyetlen rendező sem akart velem dolgozni."

Philip Seymour Hoffmannal és Meryl Streeppel a 2001-es Sirály-előadásbanForrás: Delacorte Theater

Aztán Mike Nichols (a Sirály-előadás, és a Portman későbbi filmje, a Közelebb rendezője) beajánlotta Anthony Minghellánál, és így kapta meg a Hideghegy mellékszerepét, aztán Minghella továbbpasszolta Tom Tykwernek, abból született az a szuper kis epizód a Párizs, szeretlek!-ben, a német rendező pedig a Wachowski testvéreknek áradozott róla, és így került Portman a V mint vérbosszú-ba.

Azért mielőtt nagyon megsajnálnánk a színésznőt, tegyük hozzá gyorsan azt is, hogy pont az első Star Wars-film után iratkozott be a Harvardra, ahol négy évvel később diplomázott pszichológiából, úgyhogy olyan sok ideje nem is lett volna filmekben játszani.