Az űrben akarják forgatni a Star Wars 9-et

2016.02.01. 11:48

Az utóbbi napokban több izgalmas részlet is kiderült a Star Wars nyolcadik és kilencedik epizódjáról. Az ébredő erő-ben azzal fenyegették meg Phasma századost, hogy bedobják a szeméttárolóba. Ezt akár úgy is lehet lehetett értelmezni, hogy a női rohamosztagos meghal, de most Gwendoline Christie elárulta a People magazinnak hogy a nyolcadik részben is visszatér.

Phasma százados a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: Fórum Hungary

Most már csak az kellene, hogy több időt és tennivalót kapjon, mivel jelenleg a legtöbb, ami elmondható róla, az annyi, hogy nagyon menő a páncélja. Christie amúgy keményen lobbizott a szerepért, és büszke arra, hogy hiába férfinak képzelték el eredetileg a századost, végül ő kapta meg a szerepet.

Phasma következő feltűnésére még szűk két évet kell várni, a nyolcadik epizód bemutatóját ugyanis nemrég átrakták 2017 decemberére. Az új trilógia záródarabja csak 2019-ben jön, de már arról is elkezdtek csurogni az információk. Colin Trevorrow a Sundance fesztiválon járt, és egy kerekasztal-beszélgetésen elárulta, hogy ő is fenntartással viszonyul a digitális kamerákhoz. Christopher Nolan alkotásaihoz vagy az Aljas nyolcas-hoz hasonlóan a kilencedik epizód is filmre fog forogni.

„Egyedül a múltban játszó filmeknél nem tudok teljesen elmerülni a digitálisan rögzített képekben. Egy hang azt ismételgeti a fejemben, hogy akkoriban még nem voltak videokamerák. A film, mint nyersanyag emlékeket hív elő, a gyerekkorunkra emlékeztet, illetve arra, hogyan néztük régen a filmeket.” Az általános bevezető után egy viccel indokolta meg a választását:

A Star Wars is kosztümös film, hiszen réges régen történt.

Ezzel eldőlt, hogy az új trilógia mindhárom részét filmre rögzítik. Trevorrow egy másik bejelentést is tartogatott Sundance-re. felmerült benne az űrben való forgatás gondolata, és most ennek megvalósíthatóságát tanulmányozza. Ha összejön a terve, a kilencedik epizód lesz az első nagyjátékfilm, amelyhez az űrben is vesznek fel jeleneteket.

A Gravitációt nem az űrben vették felForrás: InterCom

Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy kilövik egy űrhajóban Mark Hamillt és Daisy Ridley-t, aztán a súlytalanság próbálgatják az Erőt. Trevorrow mindössze IMAX háttérképeket akar felvenni a filmjéhez. A 2002-es Space Station volt az első IMAX dokumentumfilm, amelyet az űrben vettek fel, a nyolc perc hosszú, 2008-ban készült Apogee of Fear pedig az első olyan sci-fiként vonult be a filmtörténetbe, amelyhez az űrben is rögzítettek jeleneteket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK