Az Egyptom istenei első előzetesének kijövetelekor csupa, a készítők számára kényelmetlen indokból kapták fel a fantasyt. A béna, mindent beterítő CGI önmagában még nem lett volna elég a botrányhoz, de az, hogy az Exodus: Istenek és királyok után ismét túlnyomórészt fehér színészek játsszák el az ókori egyiptomiakat és isteneiket, már sokaknál betette a kaput. Az ügy odáig fajult, hogy a rendező közleményben kért bocsánatot. 

A szereplőgárdát már nyilván nem lehetett sokszínűbbé tenni, de a most kiadott előzetes tanulsága szerint a CGI sem javult érdemben, továbbra is rekordidő alatt fárasztja le az ember szemét a ríkító látvány, a zűrzavaros vágás. Gerard Butler játssza a sötétség istenét, aki megkaparintja Egyiptom trónját. A Trónok harca Jaime Lannistereként ismert Nikolaj Coster-Waldau a sólyomfejű Hóruszt alakítja, ő az egyptomiak utolsó reménye, csak éppen az ellenfele előrelátó módon megvakította.

Courtney Eaton, Brenton Thwaites és pár színes bőrű statiszta a tömegbenForrás: Big Bang

A filmet a Dark City-vel maradandót alkotó Alex Proyas jegyezte, szerepel még benne Brenton Thwaites, Courtney Eaton, Abbey Lee, Geoffrey Rush, Rufus Sewell és Chadwick Boseman. Az Egyiptom istenei-t február 25-től lehet megnézni a magyar mozikban.