Spielberg nem lapogatta meg Nemes Jeles László vállát

2016.02.07. 17:52

Már sok hollywoodi híresség dicsérte a Saul fiá-t, de az az ember, akinek a véleményére már a tavaly májusi cannes-i bemutató óta a leginkább kíváncsiak vagyunk, még nem nyilvánult meg a magyar filmmel kapcsolatban. A Schindler listája rendezőjéről, Steven Spielbergről beszélek. Ha Spielberg megnézné, és azt mondaná, hogy ez egy darab szar, akkor az biztosan fájna - mondta még Cannes-ban az Origónak Nemes Jeles László, aki 2005-ben a München magyarországi forgatásán már dolgozott együtt amerikai kollégájával.

Nemes Jeles László a Directors Guild Of America Awards vörös szőnyegén

Most szombaton 68. alkalommal osztották ki az amerikai rendezők céhének díjait (Directors Guild Of America Awards), és az idén alapított "legjobb első filmes rendezés" díjáért a Nemes Jeles László is a jelöltek között volt a Saul fiá-ért.

A díjat Steven Spielberg adta át, aki kétszeres csúcstartónak számít a DGA-ban: őt jelölték a legtöbbször (tizenegyszer), és ő kapta meg a legtöbbször a díjat (háromszor). Tehát a körülmények adottak voltak ahhoz, hogy a legendás rendező végre mondhasson valamit a Saul fiá-ról, meglapogassa Nemes Jeles László vállát, és elkészüljön róluk az ikonikus közös fotó.

Steven Spielberg készül átadni a legjobb első filmes rendező díját a DGA-gálán február 6-án Los AngelesbenForrás: AFP/2016 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Sajnos nem így történt. A szervezet 16 ezer tagja által megszavazott díjat nem Nemes Jeles, hanem Alex Garland kapta az Ex Machina című robotos sci-fi rendezéséért, szóval Spielberg és Nemes Jeles nagy publikus összeborulása továbbra is várat magára.

Steven Spielberg és nem Nemes Jeles László a legjobb első filmes rendező díjával a DGA-gálánForrás: AFP/Valerie Macon

Akit ezek után érdekel, hogy kik kaptak még a rendezők céhének idei díjaiból, itt megnézheti a teljes listát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK