Nem a Saul fia Oscar-győzelméből fogunk meggazdagodni

2016.02.11. 17:36

Már több mint fél éve írjuk, hogy a Saul fia éllovasnak számít az Oscar idegen nyelvű filmek kategóriájában. Nemes Jeles László holokausztdrámájának Oscar-esélyei azóta csak nőttek, ezt támasztja alá az elnyert díjak sokasága, illetve a nem lankadó sajtófigyelem. Akinek ez nem lenne elég bizonyíték, az vessen egy pillantást a fogadóirodák oddsaira. A Saul fia győzelméért fizetnek messze a legkevesebbet: a Betfair még a legbőkezűbb, amely 1110 forintot fizet, ha 1000 forintot tettünk a magyar film győzelmére.

Az Oddschecker összeszedte a versenyben lévő filmek legjobb oddsait:

  • Saul fia – 1,11-es szorzó
  • Mustang – 6-os szorzó
  • A kígyó ölelése – 25-ös szorzó
  • A sivatagon át – 40-es szorzó
  • Egy háború – 40-es szorzó
Nemes Jeles László az Oscar-jelölteknek rendezett ebéden Beverly Hillsben most hétfőnForrás: AFP

Látható, hogy a Saul fia után még a Mustang díjazását tartják még valamennyire esélyesnek, azonban ha az elnyomott török lányokról szóló megható drámára teszünk, a győzelme esetén sokkal nagyobbat kaszálhatunk, mint Nemes Jeles filmjével (ezer forintos tétnél, hatezer forint ütheti a markunkat). A kolumbiai, a jordániai és a dán film győzelmére senki sem számít, ezt jelzi a 25-ös, illetve a 40-es szorzó.

Leonardo DiCaprio a Directors Guild Of America-díjkiosztón 2016 február 6-ánForrás: AFP/2016 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Az egyéb kategóriákat nézve, Nemes Jeles László hétfői ebédpartnere, Leonardo Dicaprio győzelme tűnik a legbiztosabbnak, az ő sikere még kevesebb nyereséggel jár, mint a Saul fiá-é. A visszatérő főszereplőjének díjazását 1,05-ös szorzóval adja a Ladbrokers (tehát ha ezer forintot teszünk rá, akkor mindössze 1050-et nyerhetünk), az összes többi fogadóiroda ennél is rosszabb oddsot ajánl.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK