Az amerikaifutball-bajnokság döntője, a Super Bowl szüneteiben rövid, durván látványos ízelítőket vetítenek le a nyári szezonban debütáló popcornfilmekből. Ezeket mutatjuk most be.

Kilenc éven át tartó rejtőzködés után idén ismét feltűnik a mozikban a 21. század kihívásainak leginkább megfelelő szuperkatona, Jason Bourne. A Super Bowlhoz készített tévéreklámból kiderül, hogy az eltelt időben nem puhult el a férfi, illegális bokszmeccsen edzi magát. Ezúttal Tommy Lee Jones teszi fel a már többször elhangzott kérdést: „Miért pont most tér vissza?” A gumibotozó rendőr, a tüntetések és a lángoló utcák azt sugallják, hogy Bourne távollétében csak sokasodtak a világ problémái.

Matt Damon a Jason Bourne forgatásánForrás: Universal Pictures

A tévészpotban az egyik régi harcostársat, Julia Stilest is hallhatjuk, illetve egy ismeretlen nő a tökéletes fegyverről fantáziál. Nyilván Bourne-re gondol, de vajon az egyik új szereplőt, Alicia Vikandert hallottuk? A főgonoszt megformáló Vincent Cassel bemutatását egy későbbi előzetesre tartogatják. Az ötödik résznek immáron címe is van, amit nem cifráztak túl: a Jason Bourne július 29-én kerül az amerikai mozikba.