Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Az érzéki ajkú, tengerkék szemű színésznő gyilkos bogarakkal harcoló pilótaként és atomtudós Bond-lányként nem vetkőzött le, a Vad vágyak című fülledt napfényes noirban azonban már maga volt a megtestesült gátlástalanság, és még egy zabolátlan, pezsgőáztatta édeshármasba is belement Neve Campbell-lel és Matt Dillonnal.

#73 - Denise Richards (Vad vágyak)

Denise Richardsra alighanem három alakítása miatt fog emlékezni az utókor. A Csillagközi invázió-ban egy elhivatott pilótát játszott, a Vad vágyak-ban megvillantotta a gonosz oldalát, A világ nem elég című Bond-filmben pedig maga volt a két lábon járó ellentmondás: bombanőként egy atomfizikust formált meg.

Denise Richards az A világ nem elég című Bond-filmbenForrás: UIP Dunafilm

Már Paul Verhoeven óriásbogaras sci-fijében is levetkőzhetett volna, a forgatás közben kitalált egy szexjelenetet Richards számára a rendező, a fiatal színésznő azonban annak ellenére nemet mondott, hogy ez volt az első komoly filmszerepe.

A Vad vágyak című fülledt erotikus thrillerben azonban már nem volt szégyenlős: előbb egy édeshármasba bonyolódott Neve Campbell-lel és Matt Dillonnal, aztán a medencében szexelt kolléganőjével. A film bemutatója után Verhoeven elsőként gratulált neki telefonon, és azzal ugratta, hogy bezzeg az ő filmjében nem vetkőzött le.

Neve Campbell és Denise Richards a Vad vágyak című filmbenForrás: InterCom

Olyan fokú tervezés előzte meg Richard pucérkodását, mintha egy egész hadműveletet készítettek volna elő. A The Real Girl Next Door című önéletrajzában írta le Richards, hogy az ügynöke, az ügyvédje, a producerek, és a rendező vázlatos rajzokat, storyboardokat küldözgettek egymásnak. Azt próbálták eldönteni, hogy mennyit is mutassanak meg a színésznőből. Végül abban egyeztek meg, hogy csak az egyik melle látszódhat. Végül lefilmezték mindkettőt, mivel biztosak voltak abban, hogy a kezdő Richards nem fog perelni. Így történt.

Aztán azzal jöttek a producerek, hogy lesmárolja-e Campbellt. Richards belement, azt gondolva, hogy biztos szép ajkai vannak a kollégájának. A kilencvenes évek egyik legendás szexjelenetére úgy készült fel a két színésznő, hogy a forgatás kezdete előtt bevonultak a lakókocsiba, és margarita koktélokkal hozták magukat megfelelő hangulatba. "Egyikünk sem csókolt meg még nőt" - árulta el az izgalom okát memoárjában.

Roger Ebert kritikájában remekül megragadta a Vad vágyak lényegét: „Olyan mintha egy softcore szexfilm, egy szappanopera és egy B-kategóriás film noir ütközött volna egymással.” De aztán hozzátette, hogy amúgy tetszett neki. A kilencvenes évek végén tömegek érezték ugyanezt, szórakoztatónak találták a film túlfűtött hangulatát, agyonbonyolított fordulatait, és persze nem tudtak betelni a két főszereplőnővel, akik vonzerejüket felhasználva gátlástalanul kihasználták a férfiakat.

A Vad vágyak alighanem sokkal gyakrabban kerülne szóba, ha a producerek eredeti terve szerint Robert Downey Jr. játszotta volna el  a diáklányokkal szexelő iskolai tanácsadó szerepét. Ha kitartottak volna Downey mellett, most arról lehetne cikkezni, hogy a Vasember egykoron pezsgőt nyalogatott Denise Richards melléről.

A színésznő a kétezres évek végén Howard Stern rádióműsorában árulta el, hogy tizenévesen, hirtelen felindulásból megnagyobbította a melleit, és még három mellműtéten kellett átesnie, hogy elégedett legyen a testével.

„Lapos voltam, mint a deszka” - árulta el a műsorban. Tizenkilenc éves volt, amikor elirigyelte a szobatársa melleit, aki nemrég esett át egy műtéten. Richards is a kés alá feküdt, ám nem volt elég elővigyázatos, és egy olyan plasztikai sebészhez ment, aki a kérése ellenére a megbeszéltnél nagyobb implantátumot ültetett be neki. Közvetlenül a Vad vágyak előtt sem volt szerencséje a választott orvossal, és csak a harmadik, ezúttal mellkisebbítő műtét után, amire A világ nem elég után került sor, érezte azt, hogy a mellmérete illik az alakjához. A negyedik alkalomra azért volt szükség, mert az implantátum szivárogni kezdett.

Denise Richards a Playboy címlapjánForrás: Playboy
Meztelen színésznők a Playboyban
Denise Richards fotómodellként is dolgozott, így nem jelenthetett számára nagy problémát, hogy egy fényképezőgép előtt a homokban hempergőzzön. Viszont jót tett volna, ha emellé instrukciókat is kap. A Playboy-elvárásoknak azért megfelel a sorozat. Jó-e a csaj? Persze hogy jó. Mi látszik? Az is látszik.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#72 - Marion Cotillard
#71 - Elizabeth Berkley 
#70 - Shannon Elizabeth
#69 - Kerekes Vica
#68 - Ludivine Sagnier
#67 - Sylvia Kristel
#66 - Katie Holmes
#65 - Eva Green
#64 - Virginie Ledoyen
#63 - Patsy Kensit
#62 - Léa Seydoux
#61 - Olivia Wilde
#60 - Kirsten Dunst
#59 - Lizzy Caplan
#58 - Vanessa Paradis
#57 - Jessica Chastain
#56 - Rebecca De Mornay
#55 - Bo Derek
#54 - Keira Knightley
#53 - Gryllus Dorka
#52 - Madeleine Stowe
#51 - Reese Witherspoon
#50 - Scarlett Johansson
#49 - Dobó Kata
#48 - Cindy Crawford
#47 - Rebecca Romijn
#46 - Emily Blunt
#45 - Asia Argento
#44 - Osvárt Andrea
#43 - Drew Barrymore
#42 - Gabrielle Anwar
#41 - Alexandra Daddario
#40 - Charlize Theron
#39 - Gemma Arterton
#38 - Nicole Kidman
#37 - Kim Cattrall
#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates