John Le Carré szerencsésnek mondhatja magát, legtöbb esetben a kiváló alapanyaghoz méltó feldolgozások születnek a kémregényeiből. A Suszter, szabó, baka, kém ott tanyázik az elmúlt évek legjobb filmjei között, Az üldözött forgatókönyve pedig egy zseniális alakítást hívott elő Philip Seymour Hoffmanból. A májusban a mozikba érkező A mi emberünk (Our Kind of Traitor) című thrillerben Ewan McGregor játssza el a nagyhatalmak játszmájába keveredett, tipikus Le Carré-i hőstípust, akinek egyre elkeseredettebbé váló küzdelmét most a film első előzetesében vehetjük szemügyre.

A bajok azzal kezdődnek, hogy a naiv egyetemi tanár meggondolatlanságból, szimpátiából vagy hazaszeretetből elfogadja egy orosz milliárdos ajánlatát. Odaadja a brit titkosszolgálatnak a tőle kapott pen drive-ot, innentől kezdve kicsúszik a főszereplő kezéből az irányítás, és ha jól sejtjük, az előzetes végén már őt nevezik hazaárulónak.

Ewan McGregor és Naomie Harris A mi emberünk című filmbenForrás: Lionsgate

Kémfilmhez méltóan számos, egymástól távoli helyen forgattak jeleneteket, London, Bern, Marrákes, Finnország és a francia Alpok is fel fog tűnni A mi emberünk-ben. Egészen szenzációs szereplőgárdát állítottak össze: Damian Lewis már nagy tapasztalatot szerzett a kémkedés területén a Homeland című sorozatban, Stellan Skarsgard alakítja az átállni szándékozó orosz maffiózót, Naomie Harris háttérbe szorul az előzetesben, remélhetőleg a teljes filmben már fontosabb szerepe lesz McGregor feleségeként.

A forgatókönyv alapjául szolgáló regény magyar nyelven is megjelent, a hazai mozikban május 12-től láthatjuk a filmet. 2016 nagyszerű évnek ígérkezik a Le Carré-rajongók számára, február végén debütál a tévék képernyőjén a Hugh Laurie és Tom Hiddleston főszereplésével készült az Éjszakai portás című sorozat, amelyet szintén az angol író egyik regényéből adaptáltak.