A Disney egy fél perces videóval adta a világ tudtára, hogy február 15-én elkezdődött a nyolcadik Star Wars-epizód forgatása Írországban. Igazából semmi világrengető nincsen a videóban, de azért az ember szíve egy kicsit nagyobbat dobban, amikor Rian Johnson rendező elégedetten elkiáltja magát, hogy „Ennyi! Gyönyörű!”

Még szűk két év van hátra a nyolcadik epizód bemutatójáig, de alighanem a legtöbb embernek már világos elképzelése van arról, hogy mit is szeretne látni benne. Én bírtam Reyt, Finnt, Poe-t és Kylo Rent, kíváncsi vagyok a kalandjaik folytatására, de nagyon remélem, hogy a most készülő filmet nem lehet majd annyival elintézni, hogy ez A birodalom viszavág remake-je. Az ébredő Erő-ben látottnál kevesebb múltidézést, és bátrabb, új ösvényeket kitaposó történetmesélést várok.

Mark Hamill a Star Wars 8 forgatásának megkezdését bejelentő videóbanForrás: Fórum Hungary

A fél perces videó felidézi a hetedik epizód befejezését Mark Hamill-lal és Daisy Ridley-vel, majd a stábot láthatjuk éljenezni az írországi Skellig Michael szigeten. A Star Wars 8 forgatócsoportja február 15-től a londoni Pinewood stúdióban munkálkodik, de később még ennél is közelebb merészkednek Magyarországhoz: március 9-től a horvátországi Dubrovnikban forgatják a filmet.

A videóhoz mellékelt sajtóközlemény nem részletezi a történetet, viszont hivatalosan is megerősíti az erő sötét oldalát erősítő Benicio Del Toro felbukkanását a filmben.

Benicio Del Toro a 2016-os BAFTA-gálánForrás: AFP/Justin Tallis

Újdonság, hogy a Kék bársony-ból és a Jurassic Park-ból ismert Laura Dern is szerepel a nyolcadik epizódban. Rey múltját megválaszolatlan kérdésként örökölte meg a folytatás; lehet, hogy Dern játssza majd a Jedinek tanuló lány édesanyját? Ez persze egy kósza tipp, és semmi több. Szintén friss információ, hogy az eddig tévésorozatokban játszó Kelly Marie Tran is felbukkan majd a filmben, viszont a brit Gugu Mbatha-Raw korábban már belengetett részvételét nem erősítették meg.

Laura Dernt Oscarra jelölték a legjobb mellékszereplő kategóriájában a Vadon című filmben nyújtott alakításáértForrás: InterCom

Az egyelőre cím nélküli nyolcadik epizódot 2017. december 15-től játsszák majd a mozik.