Ha helytálló a Variety értesülése, megvan, ki bonyolítja majd meg még jobban Anastasia Steele és a szadomazo szexért lelkesedő Christian Grey alapból is konfliktusokkal teli kapcsolatát A szürke ötven árnyalata folytatásában. A sebész című sorozatból ismert Eric Johnson játszhatja el Anastasia új főnökét egy seattle-i könykiadónál. A nő otthagyta Grey-t és a munkájába akar temetkezni, ám nemcsak a milliárdos nem múló emlékével, de a felettese egyre agresszívebb közeledésével is meg kell küzdenie.

Eric Johnson A sebész című sorozatbanForrás: HBO

Eric Johnson játszotta el az 1994-es Szenvedélyek vihará-ban Brad Pitt karakterének gyerekkori verzióját, feltűnt a Robbanékony tinédzser című drámában, de munkája túlnyomó része sorozatokhoz és tévéfilmekhez kötődik: 24 epizódon át szerepelt a Superman kamaszéveit elmesélő Smalville-ben, Steven Soderbergh A sebész című sorozatában Clive Owennel játszott együtt. A sötét ötven árnyalata rendkívüli mértékben megdobná az ismertségét.

Eric Johnson (középen) a Szenvedélyek viharában című filmbenForrás: InterCom

A második részben ismét Dakota Johnsont és Jamie Dornant láthatjuk majd a két főszerepben, a férfi domináját Kim Basinger alakítja majd. A trilógia középső és befejező részét egyben akarják leforgatni, majd 2017 februárjában tervezik mozikba küldeni szerelmi háromszöggel kecsegtető A sötét ötven árnyalatá-t.