Meryl Streep - aki ebben a pillanatban a Berlinale zsűrielnökeként éppen az A Lullaby to the Sorrowful Mystery című 485 perces Fülöp-szigeteki opuszt nézi a berlini filmpalotában - már többször is bebizonyította, hogy tud énekelni. A Mamma Miá-ban és a Dübörög a szív-ben is dalra fakadt, de legújabb filmje közben annak fogunk szurkolni, hogy bárcsak ne nyitná ki a száját. A huszadik század első felének egyik legtöbbet gúnyolt közéleti személyiségét, Florence Foster Jenkinst alakítja, akinek elviselhetetlenül rossz énekhangja ellenére az volt a nagy álma, hogy operaénekes legyen.

Florence Foster JenkinsForrás: BBC Films

Menedzserét és férjét Hugh Grant alakítja, aki mindent megtesz, hogy szerelmét megkímélje a könyörtelen valóságtól. Az előzetes ravasz játékot űz a nézőjével, láthatjuk a némán várakozó közönséget, a feszült, párját bátorító Grantet, a csillogó ruhában színpadra lépő énekest, de aztán mégsem az történik, amit várna az ember.

A Florence Foster Jenkins-t a Pop, csajok satöbbi, A királynő és a Philomena – Határtalan szeretet rendezője, Stephen Frears jegyzi, felbukkan még benne a Mission: Impossible ötödik részével berobbant Rebecca Ferguson. Meryl Streep legújabb vígjátékát május 6-tól játsszák az angol mozik, magyar premierről eddig nem érkezett információ.

Meryl Streep és Hugh Grant a Florence Foster Jenkins című filmbenForrás: BBC Films

A történetet nemrég a Marguerite - A tökéletlen hang című francia film is feldolgozta, amit december végén mutattak be nálunk, és utána tizenegy jelölést gyűjtött be a César-díjon.