A Star Wars 7 fő hajtóereje a nosztalgia. Sőt, volt egy olyan ötlet, amely ha bekerült volna a kész filmbe, akkor Az ébredő Erő még szorosabban kapcsolódott volna az első trilógiához. 2014 óta keringenek pletykák arról, hogy amikor Rey először kézbe veszi Luke fénykardját, a látomásában Darth Vader és a fia is felbukkant volna.

Darth Vader A birodalom visszavág című filmbenForrás: Mokép

A film forgatása közben újból és újból felröppent az a hivatalosan soha meg nem erősített hír, hogy újra leforgatják A birodalom visszavág filmvégi párbaját.  Egy új szemszögből láthattuk volna a két férfi küzdelmét. A látomásban eredetileg részletesebben be akarták mutatni a fénykard útját: kezdve azzal, hogy Luke elvesztette a kezét, egészen addig, hogy Kanatánál landolt a fegyver.

Decemberben a Slashfilm közölt egy összeállítást a kivágott jelenetekből, náluk is szerepelt ez a kibővített látomás. Most egy újabb bizonyíték bukkant fel a jelenet létezése mellett, a Making Star Wars szúrta ki, hogy a napokban megjelent Star Wars The Force Awakens: Rey’s Story című regényben is felbukkan Vader és Luke a fiatal lány látomásában.

Ha tényleg újból leforgatták a párbajt, remélhetőleg szerepelni fog a DVD-re felrakott kivágott jelenetek között. Hivatalos bejelentés még nem érkezett, de már kiszivárgott egy dátum, állítólag április 5-től lehet majd megvásárolni a filmet a tengerentúlon. 

A birodalom visszavágForrás: InterCom
A fénykardnál nincs menőbb fegyver a galaxisban
Birodalmi lépegetők ide, Halálcsillag oda, a Star Wars első és legfontosabb tárgya a fénykard: kétlem, hogy van olyan rajongója a sorozatnak, aki nem játszott volna fénykardozósat élete során legalább egyszer. Ebből a cikünkből mindent megtudhat a legendás fegyverről.