Emma Watson egy teljes évre kivonul a rivaldafényből. Szünetelteti a színészkedést, helyette a másik fő szenvedélyére, a feminizmusra koncentrál. „A személyes fejlődésem érdekében hetente elolvasok egy könyvet, illetve havonta is elolvasok egy könyvet a könyvklubom miatt. Rengeteget olvasok és tanulok magamban” – avatta be terveibe a Paper Mag olvasóit, miközben az egyik feminista példaképével, bell hooks-szal (ő direkt írja a nevét kisbetűvel) beszélgetett.

Emma Watson Madridban, 2015-benForrás: AFP/Gerard Julien

A 25 éves színésznő azon is elgondolkozott, hogy évre beiratkozik gender studies szakra. „De aztán rájöttem, hogy rengeteget tanultam azzal, hogy kint voltam a terepen, beszélgettem az emberekkel és emellett még még sokat olvastam a témában. Ezen az úton akartam maradni."

Sokat fogok olvasni, és sokat fogok másokat hallgatni idén. Annyi nővel akarok beszélni a világ minden tájáról, amennyivel csak lehetséges.

Emma Watsont 2014 júliusában nevezték ki az ENSZ női egyenjogúságáért küzdő jószolgálati nagykövetévé, és láthatóan komolyan veszi a feladatát. A HEForShe kampánya keretében tíz vezérigazgató nyilvánossá fogja tenni a cégük felépítését, ezáltal látni fogjuk a nemek eloszlását a vezetői pozíciókban, illetve a bérezés terén fellépő különbségeket.

Nagy vállalatok, mint például a Vodafone, az Unilever és a Tupperware a média nyilvánossága előtt mutatják majd be, hogyan viszonyulnak a nemi egyenlőtlenséghez, és milyen lépéseket tesznek az ügy érdekében - számolt be Watson az általa képviselt kampány eredményéről.

Emma Watson a Colonia című filmbenForrás: Majestic

A színésznő két legutóbbi filmje nem sikerült túl jól. A Regression című horror első látásra remek darabnak tűnt, A Nyisd ki a szemed-et és a Más világ-ot jegyző Alejandro Amenábar rendezte, a Colonia című thriller pedig a témaválasztásával, Pinochet tábornok chilei terrorjának ábrázolásával keltette fel a kíváncsiságunkat. Ám mindkét film szörnyen rossz kritikákat kapott, a Regression pedig a pénztáraknál is megbukott. Amerikában száz moziban kezdték el vetíteni, de mivel senki nem volt rá kíváncsi, ezért a második héten már csak hét moziban lehetett elkapni.

Majdhogynem biztos, hogy a Regression és a Colonia el fogja kerülni a magyar mozikat. Watsonnak még két nagyköltségvetésű filmje, A Szépség és Szörnyeteg legújabb feldolgozása és a The Circle című sci-fi vár bemutatásra. Idén ezzel a két produkcióval csillapíthatjuk majd az Emma Watson-elvonásunkat a magyar mozikban, utána viszont már elengedi a kezünket a színésznő. Watson biztos annak örülne a legjobban, ha a várakozás közben elolvasnánk pár könyvet.