Az unokahúgom a hétvégén lerajzolta nekem fantáziája egyik szüleményét: egy polip formájú lény volt, akiről kiderült, hogy divattervező, ezért szorongat egy ollót, illetve egy fésűt a csápjaival. Erről a lényről sajnos egyhamar nem fognak filmet forgatni, de egy kisfiú agyából előpattant sárkányt azért láthatunk majd a nyáron a mozikban.

A Pete és a sárkány című film is a gyermeki fantázia határtalanságából indul ki, és mivel egy meséről van szó, még az is lehet, hogy a sárkány nem csupán egy titokzatos kisfiú képzeletében létezik. Legalábbis ebbe az irányba mutat a film első előzetese.

Bryce Dallas Howard és Oakes Fegley a Pete és a sárkány című filmbenForrás: Walt Disney

Robert Redford egy fafaragót játszik, aki a közeli erdőben élő sárkány meséjével szórakoztatja a helyi gyerekeket. Bryce Dallas Howard által megformált erdész egy szavát sem hiszi el ezeknek a történeteknek, egészen addig, amíg fel nem bukkan Pete, akinek sem családja, sem otthona nincsen, és aki azt állítja magáról, hogy az elmúlt hat évet az erdőben töltötte egy zöld sárkány társaságában.

A Pete’és a sárkány rendezője, David Lowery a lírai szépségű, Rooney Mara és Casey Affleck főszereplésével készült Vétkező szentek-kel (Ain’t Them Bodies Saints) szerzett magának nevet, amely kapcsán a Bonnie és Clyde-ot és a korai Terence Malick-ot emlegették a leggyakrabban. A sárkányos mesét augusztus 18-tól vetítik a magyar mozik, a plakátjáról az Ahol a vadak várnak című film jutott az eszünkbe.

Pete és a sárkány című film plakátjaForrás: Disney