A SPECTRE sajtókörútja során Daniel Craig nem volt éppen lelkes, amikor a következő Bond-filmről kérdezték: inkább felvágná az ereit, mint hogy ismét eljátssza a 007-est - mondta még múlt októberben. Azóta persze finomította a nyilatkozatát, és durva szavait a forgatás okozta kimerültséggel magyarázta.

„Ha száz méterre vagy egy maraton végétől, és odajön hozzád egy riporter és megkérdi, hogy rajthoz állsz-e a következő maratonon, két szóval válaszolsz, és ezt a két szót nem mondhatom ki ebben a reggeli műsorban.”

Daniel Craig a SPECTRE párizsi premierjénForrás: AFP

Az angol színész azóta sem köteleződött el nyilvánosan a következő Bond-film mellett, és most kollégája, közeli barátja és fiának keresztapja, Mark Strong szavaiból is az szűrhető le, hogy valószínűleg a SPECTRE-ben láthattuk utoljára 007-esként Craig-et.

Strong a Shortlist újságírójának elárulta, hogy nagyon szeretett volna eljátszott egy Bond-gonoszt, míg a barátja is szerepel a sorozatban, de ennek már nem látja esélyét: „Azt hiszem, ő már a végére ért a bondos időszakának, így ez sajnos sohasem fog megtörténni.”

Mark Strong a Suszter, szabó, baka, kém című filmbenForrás: Ristretto

Az újságíró ezt hallva arra kérte Strongot, hogy próbáljon hatni a barátjára, de a Sherlock Holmes, a John Carter és sok más film gonosztevője nem adott bíztató választ: „Higgye el, meg fogom tenni, ami csak tőlem telik, de vannak nálunk hatalmasabb erők, melyek ezeket a döntéseket meghozzák”.

„Úgy érzi, hogy már kiaknázta a karaktert. Amit akart, azt már kihozott belőle” - összegezte Craig hozzáállását Mark Strong.

Amennyiben Craig elköszön a sorozattól, akkor a SPECTRE-ben Blofeldet alakító Christoph Waltz sem tér vissza. A német színész szerződésében sajtóértesülések szerint az áll, hogy csak akkor számítanak rá a jövőben, ha Craig marad James Bond.