Itt izgulhatja végig másokkal az Oscar-díjkiosztót

Aviator
Vágólapra másolva!
A most vasárnapi Oscar-díjkiosztó még szórakoztatóbb lesz, ha nem otthoni magányában nézi a tévében, hanem bulis hangulatban, rokon lelkek között szurkol a Saul fiának. Összeszedtük a helyeket, ahol ezt megteheti.
Vágólapra másolva!

Míg tavaly még online stream után kellett vadásznia annak, aki élőben akarta nézni az Oscar-gálát, idén már tengernyi lehetőség közül választhat: a Duna tévé közvetíti a magyar idő szerint február 29-én hajnali kettőkör kezdődő díjátadót, szinkrontolmácsot is fogadott hozzá, de akinek erre alkalmas készüléke van, az eredeti hangon is követheti Chris Rock poénkodásait.

Chris Rock a 2012-es Oscar-gálán Forrás: AFP/2012 Getty Images/Kevin Winter

A legegyszerűbb módja tehát a gála követésének, ha több csomag ropogtatnivaló és kedvünkre való ital társaságában vasárnap éjszaka lehuppanunk a tévé elé. Arra is van azonban lehetőség, hogy nagy társaságban, egy kocsmában nézze a díjátadót, és a Saul fia, Leonardo DiCaprio vagy a személyes kedvence győzelme esetén hangos rivalgásban törjön ki, illetve a filmbolond rokon lelkekkel pacsizzon. Az Index kiváló gyűjtéséből is szemeztünk.

AnKERT (Paulay Ede utca 33.): A legnagyobb felhajtás a Filmtekercs és a Budapest Secret Cinema közös buliján lesz az AnKERTben. Hétkor nyitnak a kapuk, háromnegyed nyolctól a két kategóriában is jelölt Ex Machina című sci-fit vetítik, tíztől egy vetélkedőn tesztelhetjük a filmes tudásunkat, majd Pusztai Ferenc producer, az Oscar közelébe jutott Bucsi Réka animációs filmkészítő és Wehli-Nardai Dorina, a Filmtekercs újságírója latolgatja az esélyeket.

Az Oscar-közvetítés egykor veszi kezdetét a vörös szőnyeges bevonulással. A teljes program 1490 forintba kerül, 490 forintért a vetélkedőn és a beszélgetésen lehet részt venni. Fél egytől a belépés ingyenes.

Szociális helyiség (Kazinczy utca 52/c): A pesti bulinegyed központjában található kocsmában este 11-től kezdődik az Oscar-miniparty. Nem bonyolították túl az éjszaka programját: „Ülünk bent a bárpultnál, és izgulunk hajnalig, miközben az összes celebet kibeszéljük. Na?” Itt még bőven van hely, eddig mindössze 15-en jelentkeztek vissza Facebookon az eseményre.

Nekik is szurkolhatunk majd: Röhrig Géza és Nemes Jeles László Forrás: MTI/AP/NBC/Paul Drinkwater

Neked csak Dezső (Dohány utca 7.): Kézműves söröket kortyolhatunk, és ha rohangálunk a szintek között, akár két nyelven is követhetjük a gálát a Neked csak Dezsőben. A tervek szerint lent angolul, fent pedig angol kommentárral közvetítik majd a gálát. Már 51-en jelezték, hogy Dezsőnél szurkolnak a magyar Oscar-győzelemnek.

Lost in Budapest Bár (Dessewffy utca 30.): Ebben a belvárosi bárban este 11-től egy kvízzel lehet hangolódni a gálára, majd a közvetítés előtt a győzteseket is meg lehet tippelni. Tizenhárman nyilvánították ki eddig azon szándékukat, hogy a Lost in Budapestben nézik a gálát.

Láng Téka/La Bodegita (Pozsonyi út 5.): Túlontúl is kaotikus élmény lenne önnek egy kocsmában követni az Oscart? Akkor irány a Láng Téka kihelyezett Oscar-várója. A könyvesbolttal szemben lévő La Bodegitában ötven főt tudnak befogadni, háromezer forint ellenében „különleges tojásspecialitásokkal, finom falatokkal, tehát étellel-itallal” várják az éjszakázókat. A könyvesbolt Facebook oldalát itt találja.

Trapéz (Imre utca 2.): A KultOn is úgy érzi, hogy sok olyan ember létezik, aki követi az Oscart, de unja már, hogy otthon tudja nézni pizsamában a gálát. Tízkor van kapunyítás, és a díjátadó kezdetéig még két kvízt is lezavarnak. Itt olvashat további részleteket az eseményről.

Belvárosi Mozi (Vaszy Viktor tér 3., Szeged): Egész nap Oscar-jelölt filmeket vetítenek, a közönségkedvenc Agymanók. Mentőexpedíció és Mad Max mellett a Saul fia egyik keveset emlegetett versenytársát, A kígyó ölelésé-t is leadják. Este Oscar totót rendeznek, majd éjszaka élőben lehet náluk nézni a gálát.

A Toldi mozi Oscar-jelölt filmeket fog vetíteni egész vasárnap, a legjobb animációs film díjáért versenyző, csodálatos Anomalisá-t is leadják, amely nem került nálunk rendes moziforgalmazásba, és csak az Anilogue fesztiválon lehetett eddig elkapni. Vasárnap este kvízjátékot is tartanak, de a gálát már nem fogják közvetíteni. Pedig Chris Rock űrhajósruhában is fel fog tűnni benne. A kecskeméti Otthon moziban szintén egy kvízre gyűlhetnek össze az Oscar-rajongók.

Getting my outfit together

Chris Rock (@chrisrock) által közzétett fénykép,

Biztosak vagyunk benne, hogy a lista nem teljes, kommentben jelezze, ha tudomása van más nyilvános Oscar-nézésről, és mi felvesszük a cikkbe. Vidéken például a szegedi lehetőségen kívül még hova mehetnek a társaságra vágyó filmbolondok?