A világ legtöbb országában a héten kerül a mozikba az Egyiptom istenei című nagyköltségvetésű fantasy. Az éhezők viadala-sorozat végével a Lionsgate stúdió egy újabb, sok pénzt fialó franchise elindítását remélte a filmtől, ehelyett azonban az idei év első komoly bukásának ígérkezik az ókori isteneket felvonultató szuperprodukció – írja a Variety elemzőkre hivatkozva.

Gerard Butler az Egyiptom istenei című filmbenForrás: Big Bang Media

A Gerard Butler főszereplésével készült csiricsáré látványosság 140 millió dollárba került, és az előrejelzések szerint mindössze 15 milliót fog összegyűjteni az első amerikai hétvégéjén. Ahhoz, hogy komolyan elgondolkozzon a folytatások készítésén a stúdió, minimum 30 milliós kezdőbevételre lett volna szükség.

A felvezető kampány pocsékul sikerült, az első előzetes hamar közröhej tárgyává vált, és botrány kerekedett ki abból is, hogy az egyiptomi karaktereket csupa angolszász színész játszotta el. Alex Proyas rendező (A holló, Dark City) végül nyilvánosan kért elnézést azért, hogy nem elég sokszínű a színészgárda.

Az Egyiptom istenei valószínűleg jobban fog teljesíteni az Amerikán kívüli világban, de ez a Lionsgate-et nem fogja boldogítani, mivel már előre eladta a külföldi forgalmazási jogokat. Valószínűleg a Deadpool óriási sikerével sem számoltak: Ryan Reynolds szuperhősfilmje a harmadik hétvégéjén is első helyen fogja zárni, és így várhatóan számos amerikai nézőt fog elhappolni az Egyiptom istenei elől.

Magyarországon is ezen a héten kerül a mozikba az ókori fantasy, hétfő délután számolunk majd be arról, hogy nálunk sikerült-e legyőznie a Deadpool-t.