Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Alyssa Milano bűbájos boszorkaként rögzült a magyarok fejében, Amerikában azonban már tiniként is sztárnak számított. Felnőttkorba lépve pár bevállalós videótékás gyöngyszemmel intett búcsút a jókislányos imázsának: egy lihegő vámpír és egy csinos fényképészcsaj is levetkőztette.

#75 - Alyssa Milano (Embrace of the Vampire, Poison Ivy 2)

Alyssa Milanót itthon a Bűbájos boszorkák Phoebe Halliwelljeként ismerik a legtöbben, Amerikában azonban már a gyermekkora is közügy volt: tizenkét éves volt, amikor feltűnt a Ki a főnök? című sorozatban. Nyolc évadon át játszotta a visszavonult baseballjátékost alakító Tony Danza lányát, és közben tinisztárrá vált. Külön rovata volt egy tinimagazinban, és Arielt, a hableányt is részben róla mintázták a Disney animátorai. Azok is találkoztak a kamasz Milanóval, akik ódzkodnak a sorozatoktól: ő játszotta ugyanis Arnold Schwarzenegger lányát a Kommandó-ban.

Alyssa MilanoForrás: Alliance

A Ki a főnök? befejeztével Milano meg akarta vetni a lábát Hollywoodban, szorgalmasan járt meghallgatásokra, az 1991-es Bárhol ért a reggel-lel pedig megkezdte elszakadását a „jólnevelt lány” szerepköréből. Los Angeles utcáin dolgozó tini prostituáltat alakított Christian Slater és Will Smith társaságában.

A Bárhol ért a reggel remek kritikákat kapott, utána azonban nem volt szerencséje a filmekkel: az Embrace of the Vampire (A vámpír ölelése) és a Poison Ivy 2: Lily is rögtön a videotékák polcain landolt, és ma már csupán azért szokták elővenni ezeket a B-kategóriás csacskaságokat, mert Milano levetkőzik bennük.

Az Embrace of the Vampire címe nem hazudik, tényleg van benne egy vámpír, aki úgy próbál magának új feleséget találni, hogy megjelenik a Milano által játszott egyetemista lány erotikus álmaiban. Amikor ébren van, Charlotte féltve őrzi a szüzességét, az egyre türelmetlenebb barátja még az sem nézheti, amikor öltözködik. Az álmaiban azonban már sokkal tüzesebb teremtés: nagyokat nyögdécsel, rázkódik a teste, valósággal megbolondítja a vámpír közelsége.

A film csúcsjelenetében aztán az összes fontosabb szereplő összesereglik egy ágyon, nyalogatják, harapdálják a kikötözött Milanót, aztán a színésznő lábai között egyszer csak a már emlegetett vámpír is megjelenik. A meztelenkedés mennyisége miatt nyugodtan hívhatjuk erotikus filmnek is az Embrace of the Vampire-t: A vámpír udvarlóján kívül a fényképészt alakító Charlotte Lewis is levetkőztette Milánót.

A hajdani tinisztár a Poison Ivy 2-ben sem szégyenlősködött: ebben a filmben is egy kezdetben gátlásos lányt alakított, aki miután rátalált Ivy (akit az első részben a cikksorozatunkban korábban már szereplő Drew Barrymore alakított) személyes holmijaira, és elmerült a naplójában, fokozatosan átveszi a féktelenséget hirdető nő személyiségjegyeit. A két film komoly tanulságokkal szolgált Milano számára: ezek óta jobban odafigyel arra, hogy a szerződésben mindig kikösse, mennyit mutat meg magából az adott filmben.

Milano a tévében aratta a legnagyobb sikereit: a nyolc évadot megélt Bűbájos Boszorkák mellett a Melrose Place-ben is szerepelt, 2013 és 2014 között a Mistresses című sorozat egyik főszerepében volt látható. A moziból sem tűnt el, a Rettegés-ben Reese Witherspoonnal, a Pancsolj pancser!-ben pedig Robert Downey Jr.-ral játszott együtt a kilencvenes években. A magyar mozikban utoljára a 2011-es Elhajlási engedély-ben tűnt fel.

Cikksorozatunk korábbi részei:

#74 - Rooney Mara
#73 - Denise Richards
#72 - Marion Cotillard
#71 - Elizabeth Berkley 
#70 - Shannon Elizabeth
#69 - Kerekes Vica
#68 - Ludivine Sagnier
#67 - Sylvia Kristel
#66 - Katie Holmes
#65 - Eva Green
#64 - Virginie Ledoyen
#63 - Patsy Kensit
#62 - Léa Seydoux
#61 - Olivia Wilde
#60 - Kirsten Dunst
#59 - Lizzy Caplan
#58 - Vanessa Paradis
#57 - Jessica Chastain
#56 - Rebecca De Mornay
#55 - Bo Derek
#54 - Keira Knightley
#53 - Gryllus Dorka
#52 - Madeleine Stowe
#51 - Reese Witherspoon
#50 - Scarlett Johansson
#49 - Dobó Kata
#48 - Cindy Crawford
#47 - Rebecca Romijn
#46 - Emily Blunt
#45 - Asia Argento
#44 - Osvárt Andrea
#43 - Drew Barrymore
#42 - Gabrielle Anwar
#41 - Alexandra Daddario
#40 - Charlize Theron
#39 - Gemma Arterton
#38 - Nicole Kidman
#37 - Kim Cattrall
#36 - Amy Smart
#35 - Rosario Dawson
#34 - Jamie Lee Curtis
#33 - Anne Hathaway
#32 - Emmanuelle Seigner
#31 - Anna Falchi
#30 - Amber Heard
#29 - Amber Smith
#28 - Elizabeth Hurley
#27 - Valeria Golino
#26 - Demi Moore
#25 - Angelina Jolie
#24 - Mathilda May
#23 - Mädchen Amick
#22 - Penélope Cruz
#21 - Erika Eleniak
#20 - Paz Vega
#19 - Natasha Henstridge
#18 - Kim Basinger
#17 - Madonna
#16 - Sherilyn Fenn
#15 - Irene Jacob
#14 - Patricia Arquette
#13 - Salma Hayek
#12 - Rachel Weisz
#11 - Marisa Tomei
#10 - Halle Berry
#9 - Heather Graham
#8 - Uma Thurman
#7 - Liv Tyler
#6 - Sharon Stone
#5 - Susan Sarandon
#4 - Jane March
#3 - Jennifer Connelly és Virginia Madsen
#2 - Shannon Tweed
#1 - Phoebe Cates