David O. Russellről, a Napos oldal és az Amerikai botrány ötszörös Oscar-jelölt rendezőjéről eddig is tudtuk, hogy hajlamos hisztérikusan viselkedni a forgatásokon. Az 1999-es Sivatagi cápák alatt lefejelte és fojtogatni kezdte George Clooney-t, miután a színész egy statiszta védelmére kelt, akit nemes egyszerűséggel felrúgott a rendező. Többet nem dolgoztak együtt, és Clooney még öt évvel később is azt nyilatkozta Russell-lel kapcsolatban, hogy "ha a közelembe jön, azonnal pofán vágom".

David O. Russell és George Clooney a Sivatagi cápák forgatásánForrás: InterCom

Később a saját szemünkkel és fülünkkel is meggyőződhettünk a rendező rendkívül bizarr, zaklatásnak is beillő munkamódszereiről, amikor 2007-ben kiszivárgott pár videó (egyik, másik) a három évvel korábbi I Heart Huckabees forgatásáról, amiken Russell válogatott szemétségeket vág az egyik színésznő, Lily Tomlin fejéhez, és folyamatosan úgy beszél vele, mint egy kapcaronggyal. Miután a 2009-es The Fighter-rel a rendező karrierje új szakaszba lépett, és sorra készítette az agyondíjazott kasszasikereket (az utóbbi négy filmjét összesen 26 Oscarra jelölték), azt lehetett hinni, hogy a goromba viselkedésével is felhagyott. Úgy tűnik azonban, hogy a most 57 éves Russell ugyanolyan forrófejű maradt, mint volt.

Amy Adams és David O. Russell az Amerikai botrány forgatásánForrás: InterCom

Amy Adams a GQ-nak mesélt arról, hogy nem őriz éppen kellemes emlékeket a 2013-as Amerikai botrány forgatásáról, ahol másodszor került David O. Russell kamerája elé (korábban a The Fighter-ben is dolgoztak együtt). "Teljesen ki voltam készülve azon a forgatáson. Sokszor megríkatott. Nem mindennap, de a legtöbb napon" - emlékezett vissza a rendezővel való közös munkára az azért az alakításáért az ötödik Oscar-jelölését begyűjtő színésznő. "Jennifer Lawrence ezt fel sem veszi, róla minden lepereg. De rólam nem. Plusz azt sem szeretem nézni, ha másokkal bánnak rosszul. Ez nem oké. Számomra fontosabb az élet, mint a filmek, és az az eset megtanított arra, hogy a kettőt elválasszam egymástól."

Bradley Cooper, David O. Russell és Amy Adams az Amerikai botrány forgatásánForrás: © 2013 Annapurna Productions LLC All Rights Reserved./Francois Duhamel

Adams elbeszélését pár olyan e-mail is alátámasztja, amik a Sony szerverének feltörésekor szivárogtak ki. Ezekben Jonathan Alter újságíró hívta fel a cég vezérigazgatójának, Michael Lyntonnak a figyelmét arra, hogy David O. Russell minősíthetetlenül viselkedik az Amerikai botrány forgatásán. Alter (aki amúgy Lynton veje) arról írt, hogy a rendező az egyik stábtagot megragadta a gallérjánál, többeknek leordította a fejét, Amy Adamsszel pedig olyan szemét módon bánt, hogy Christian Bale-nek kellett közbelépnie, és megmondani neki, hogy állítsa már le magát.