A női Szellemirtók múlt héten debütált előzetese aggodalomra adott okot, humor helyett inkább az erőlködést lehetett kiérezni belőle. A most kiadott nemzetközi változat láttán megnyugodtam egy kicsit, ebben már több olyan poén is van, amik miatt szívesen láttam hozzá a trailer újranézéséhez.

A fő különbség a két kiadott előzetes között, hogy a mostaniban jóval többet szerepel a női idomok lelkes rajzolója, Chris Hemsworth, akit a kinézete miatt máris felvesz asszisztensnek az idétlenül nevető Kristen Wiig. A színésznő által megformált szórakozott tudós is több időt kapott, a kvantumfizika mestere állítólag, de egy ajtó kinyitása már állandó problémát jelent neki. Nekem most ő az új kedvenc szellemirtóm.

Chris Hemsworth a Szellemirtók című filmbenForrás: Sony

Leslie Jonest sokan támadták azzal az interneten, hogy a szerepe erősíti a színesbőrű emberekhez kapcsolt sztereotípiákat. Míg Melissa McCarthy, Kate McKinnon és Wiig tudósokat játszanak, addig a szellemirtók egyetlen afroamerikai tagja a városi metróban dolgozik. "Miért ne lehetne egy átlagos ember is a szellemirtók tagja? Össze vagyok zavarodva. És miért ne játszhatnám el én ezt a szerepet, ha már egyszer előadóművész vagyok? Inkább menjetek el, és nézzétek meg a filmet!' - írta twitteren aktív Jones.

A közösségi médiában tapasztalható felzúdulás miatt később már arról írt, hogy törli magát twitterről.  Ezt már Paul Feig rendező sem hagyta reakció nélkül: Ne hagyj el minket. Egy istennő vagy, és az egyik legviccesebb ember, akit ismerek. Ne törődj a gyűlölködőkkel. Egy másik tweetben így folytatta: „A gyűlölködőknek üzenem, hogy engem támadhattok, amennyit csak akartok, de ha a színészeimet támadjátok és sértegetitek, azzal átléptek egy határt. Nőjetek fel, és hagyjátok békén a színészeimet.”

Leslie Jones a Szellemirtók című filmbenForrás: Sony

A Szellemirtók-at július 15-től lesz látható az amerikai mozikban.