A Midnight Special című sci-firől utoljára a lenyűgözőre sikerült első előzetese idején írtunk – akinek kimaradt, az gyorsan kattintson ide. Mintha a fénykorába visszatért Steven Spielberg rendezte volna. Azóta már túl vagyunk a berlini világpremieren, az interneten egyre csak sokasodnak a lelkes kritikák, magyar bemutatóról azonban továbbra sem tudunk beszámolni. Szépségtapaszként itt van a legújabb, az eddigieknél is pörgősebb és drámaibb előzetes.

A Little White Lies kritikája szerint egy hangulatos üldözős filmként indul a Midnight Special, aztán átvált egy Harmadik típusú találkozások-at idéző ambiciózus sci-fibe. Egy természetfeletti képességekkel bíró kisfiút próbálnak elrejteni a szülei az állami szervek és egy vallási szekta elől. Az Adam Driver által játszott ügynök fegyvert, míg Sam Shepard prédikátora a megváltót látja a gyerekben.

Jaeden Lieberher és Kirsten Dunst a Midnight Special című filmbenForrás: Warner

„A Midnight Special arra emlékeztet, hogy a legjobb filmek nem csupán megtermékenyítik a fantáziánkat, hanem egy kis önelemzésre is módot adnak” – írta a Little White Lies szerzője még nagyobb kedvet csinálva Jeff Nichols sci-fijéhez, amelyben Michael Shannon és Kirsten Dunst játssza a szülőket.

Nekem már csak két kérdésem van. Hova próbálják elcipelni a gyereket?  Mivel Spielberg sci-fijét emlegetik vele kapcsolatban, nyugodtan reménykedhetünk egy nagyszabású, különös találkozásokkal teli fináléban. A másik kérdésem pedig így szól: ugye hozzánk is eljut ez a film? Németországban február közepe óta, Amerikában március 18-tól vetítik a mozik.