Gigantikusat bukott Keanu Reeves és Richard Gere

2016.03.16. 17:25

Mostanában divatos forgalmazási modell, hogy a kisebb vagy specializált közönség érdeklődésére számot tartó filmeket a mozibemutatóval egy időben teszik a VOD-szolgáltatókon is megvásárolhatóvá, kölcsönözhetővé. Bevételt ilyenkor főleg a VOD-ról várnak, a mozibemutató csak amiatt van, hogy a komolyság látszatát kölcsönözzék a filmeknek, illetve hogy írjanak róluk azok a lapok is, amik egy pusztán VOD-on megjelenő alkotással amúgy nem foglalkoznának. Ha megnézzük Keanu Reeves és Richard Gere legújabb filmjeinek brit nyitóhétvégi mozibevételi adatait, könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy ezeknek az obligát moziköröknek nem sok értelme van.

Az Exposed és The Benefactor brit plakátjaForrás: Signature / Arrow Films

A The Independent írja, hogy a Reeves főszereplésével készült Exposed című zsaruthriller a bemutatója utáni első három napban mindössze 88 fontot (körülbelül 35 ezer forintot) szedett össze a mozipénztárakból, de a The Benefactor című Richard Gere-drámához képest ez még egy blockbusternek tűnik, ugyanis ez utóbbi csak 25 fontot (kábé tízezer forintot) jövedelmezett.

Ezek az eredmények még siralmasabbak, ha megnézzük, hogy az Exposed-ot öt moziban játszották, a The Benefactor-t pedig kettőben, tehát az egy mozira eső bevétel a Reeves-filmnél 18 font volt, Gere-nél pedig 12,5. Angliában egy mozijegy ára mostanában hét font körül van, tehát még ha csak napi egy előadással is futottak ezek a filmek (és feltételezhető, hogy többel futottak), az Exposed egyes vetítéseire kevesebb mint hárman, a The Benefactor-ra pedig kevesebb mint ketten ültek be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK