Másfél év börtön néz ki a pucér celebfotókat lenyúló hackernek

2016.03.16. 18:36

Több mint száz híres színésznő, énekes és modell telefonját, illetve iCloud-fiókját törte fel Ryan Collins 2012 novembere és 2014 szeptembere között. A 36 éves pennsylvaniai férfi az Apple vagy a Google nevében küldött hivatalosnak tűnő leveleket a hírességeknek, amikben elkérte tőlük a felhasználónevüket és a jelszavukat. Rengetegen bedőltek a trükknek, Collins elmondása szerint ötven iCloud- és hetvenkét Google-fiókhoz fért hozzá ezzel a módszerrel - írja a Variety.

Jennifer Lawrence a Joy című filmje New York-i premierjén tavaly decemberbenForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide picture alliance/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

2014 augusztusában több tucat női sztár privát meztelen fotói lepték el az internetet, az áldozatok között volt Jennifer Lawrence, Selena Gomez, Kate Upton, Kristen Dunst, Ariana Grande, Rihanna és Kim Kardashian is. Az ügyészség nem tudta bebizonyítani, hogy Collins hozta nyilvánosságra a képeket, a férfi pedig csak a fiókok feltörését és a személyes információk eltulajdonítását ismerte be.

Tettéért öt év börtön járna, de mivel együttműködött a hatóságokkal, és beismerő vallomást tett, az ügyészség csak másfél év börtönt kért ellene (persze az ügyben eljáró bíró majd kiszabhat ennél súlyosabb büntetést is). Collins nős, két gyermek édesapja, korábban dolgozott szakácsként és rendszergazdaként is.

Jennifer Lawrence tavaly novemberben a Vogue magazinnak beszélt arról a pillanatról, amikor tudomást szerzett arról, hogy több tucat magáncélból készített meztelen fotója került fel az internetre: „Kint mászkáltam, sírtam, és a kutyám, Pippi felugrott az ölembe, és elkezdte nyalogatni a könnyeimet” - mondta Lawrence. „Órákig nem tudtam őt letenni, és nem túloztam, amikor azt mondtam, hogy órákig.”

"Ti, akik most azokat a fotókat nézegetitek, amiket a férjemmel csináltunk az otthonunkban évekkel ezelőtt, remélem, nagyon büszkék vagytok magatokra" - írta a Twitteren még a botrány idején a Halálbiztos-ból ismert Mary Elizabeth Winstead, akinek hat aktfotóját hozták nyilvánosságra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK