A cápafogú kislány hátulról tömi a búráját

2016.03.16. 11:45

Tim Burton az utóbbi pár évben kissé leesett a lóról. Már a 2010-es Alice Csodaországban sem volt méltó az egykoron zseniális rendezőhöz, de azt legalább iszonyatosan sokan megnézték, viszont az azt követő mindhárom filmje (Éjsötét árnyék, Frankenweenie, Nagy szemek) középszerű lett, és még a közönséget is hidegen hagyták. Burton azonban most tényleg egy profiljába vágó témához nyúlt, az itthon is népszerű Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című regénysorozast első darabját filmesítette meg, és az első előzetes nagyon ígéretesnek tűnik.

A Harry Potter-re és az X-Men-re egyszerre hajazó történet egy kietlen szigeten játszódik, ahol az Eva Green által játszott tanárnő különleges képességű árvagyerekeket nevel egy intézetben. Az egyik kislány a víz alatt is tud lélegezni, a másik a tarkóján lévő hatalmas szájon keresztül étkezik, de van olyan kisfiú is, aki annak ellenére ügyesen vezeti a focilabdát, hogy amúgy láthatatlan.

Egy kocka a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei előzetesébőlForrás: 20th Century Fox

Egy családi tragédia után ide kerül a 16 éves Jacob (Asa Butterfield A leleményes Hugó-ból), akinek egyrészt meg kell ismerkednie a saját különleges képességével (az előzetesből nem derül ki, hogy mi ez), illetve megvédeni a többieket a Samuel L. Jackson képében jelentkező veszélytől.

A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei szeptember 30-án kerül az amerikai mozikba, a magyar bemutató pontos dátuma egyelőre nem ismert. Plakát is érkezett.

A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei plakátjaForrás: 20th Century Fox

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK