Lábon lőtték Till Attila filmjét

2016.03.22. 10:14

Egy nagy összevisszaság lett a Tiszta szívvel című magyar akcióvígjáték első előzetese. Pörgősre akarták csinálni, helyette világos koncepció nélkül, ritmustalanul követik egymást a képek. Till Attila nagyszerű rendező, elég csak a nagyon szórakoztató Pánik-ra vagy a Cannes-ba is meghívott Csicska című rövidfilmjére gondolni, így mi most nem is vonnánk le messzemenő következtetéseket a filmmel kapcsolatban, csak elkönyveljük, hogy ez a trailer most totál félrement.

A Tiszta szívvel-t azért sem szabad leírni, mert remek az alapötlete, és még egy nemes vállalás is társul mellé. Thuróczy Szabolcs egy kerekesszékes bérgyilkost alakít, aki maga mellé vesz két mozgássérült srácot, és így hármasban végzik ki a magyart csak töredezve beszélő szerb gengszter által kijelölt személyeket.

Fenyvesi Zoltán a Tiszta szívvel című filmbenForrás: Laokoon Filmgroup

Amennyire hihetetlen, annyira parádés az alapötlet: melyik bűnöző rettenne meg egy nyomoréktól? Simán belévágják a kést a combjába, csak azzal nem számolnak, hogy egy gerincsérült nem érez fájdalmat az eltört csigolya alatt. És ki számítana arra, hogy egy galambokat etető kerekesszékes újságjában fegyver lapul? A film műfaja akcióvígjáték, de emellett a mozgássérültek legtöbbször láthatatlan hétköznapjaiba is betekintést enged. A két srácot játszó Fenyvesi Zoltán és Fekete Ádám a valóságban is mozgássérült.

A Tiszta szívvel-t április 28-án mutatják be a magyar mozik. Mi most gyorsan elfelejtjük ezt az előzetest, és továbbra is nagy reményekkel várjuk a filmet. A trailerben amúgy több jó poén is van, a legtöbb Fekete Ádámhoz kapcsolódik, illetve a kerekesszékes létből fakad, csak éppen a rossz vágás miatt elsikkadnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK