Az utóbbi hónapok tengeren játszódó filmjei elhasaltak az amerikai pénztáraknál: a 100 millióból készült A tenger szívében mindössze 25 milliót hozott, a 80 millióba került Viharlovagok 27 milliót tudott összeszedni, és még az Amerikán kívüli bevétellel együtt sem  tudták legalább a büdzsét megtermelni. Mark Wahlberget nem bátortalanította el Chris Hemsworth és Chris Pine felsülése, ő szeptemberben fog kihajózni, de az olajfúrótornyon játszódó katasztrófafilmjébe már most belepillanthatunk.

Könnyen lehet, hogy a Deepwater Horizon is egy kidolgozott karaktereket mellőző, kizárólag a látványra koncentráló rombolásorgia lesz, de az előzetes legalább egy frappáns keretbe ágyazva meséli el, hogy milyen veszélyek leskelődnek az olajfúrókra.  A főszereplő kislánya az apja munkájáról készít elő egy kiselőadást, és mielőtt az iskolában előállna vele, a reggeliző asztalnál is elpróbálja. Egyszerű, de hatásos képtársításokkal él a trailer, a dobozos kóla fröcskölni kezd, és ezzel párhuzamosan a torony belsejében is elszabadul a pokol.

Mark Wahlberg a Deepwater Horizon című filmbenForrás: Lions Gate

A film a világ egyik legnagyobb ember által okozott természeti katasztrófáját vette alapul, 2010-ben kigyulladt és elsüllyedt a Deepwater Horizon nevű fúrótorony a Mexikói-öbölben huszonnégy ember halálát és hatalmas környezetszennyezést okozva.  Mark Wahlberg mellett Kate Hudson, Kurt Russell és John Malkovich is feltűnik a katasztrófafilmben, amely szeptember 29-én debütál a magyar mozikban.