Hittanóráról, innen-onnan a legtöbbünk ismeri Jézus megkísértésének történetét. Negyven napra kiment a pusztába, ahol az ördög többször is bűnre csábította őt. A keresztény vallás alapítójának sivatagi vándorlását Ewan McGregort főszereplésével dolgozta fel a Last Days in the Desert, és ha megnézi az előzetest, a skót színész szelíd és meggyötört ábrázatában tényleg van valami krisztusi.

A film szabadon költi tovább az újszövetségi történetet, és ihletett módon az ördögöt is Ewan McGregor alakítja. Kétséget próbál ébreszteni az éhező, szenvedő Jézusban, apja ellen akarja lázítani, meg akarja törni a fiú hitét. Mélyen spirituális, fontos önismereti kérdéseket feszegető filmnek tűnik a Last Days in the Desert, amelynél előny ugyan a keresztény vallás gyakorlása, de biztos vagyok benne, hogy mindenkit gyötörtek már komoly kétségek, hogy mit is kezdjen az életével.

Ewan McGregor a Last Days in the Desert című filmbenForrás: Mockingbird Pictures

Akinek a film természeti képeit látva A visszatérő ugrott be, jó nyomon jár, ugyanis a Last Day in the Desert-et is a sorban három Oscar-díjat begyűjtő zseniális operatőr, Emmanuel Lubezki fényképezte. Krisztus megkísértését május 13-tól nézhetik meg a mozikban az Amerikaiak, magyar bemutatóról nincsen tudomásunk.