Habár Nemes Jeles László rendező nem győzte hangsúlyozni, hogy a Saul fia csak a mozivásznon fejti ki igazán a hatását, az Oscar-díjas magyar film sem kerülheti el a sorsát: április közepén megjelenik DVD-n és Blu-rayen, így hamarosan bárkinek lehetősége nyílik az otthona magányában átélni a koncentrációs tábor borzalmait. Már látszik, hogy rengetegen szeretnék minél előbb birtokolni a filmet, ugyanis az egyik nagyobb legnépszerűbb online bolt, az X-Press toplistáján, mind a DVD-k, mind pedig a Blu-rayek esetben a Saul fia jelenleg a legkelendőbb kiadvány.

A Saul fia Blu-ray- és a Star Wars: Az ébredő Erő Blu-ray-borítójaForrás: Mozinet / ProVideo

A szintén hamarosan megjelenő filmek közül Nemes Jeles alkotása olyan hollywoodi szuperprodukciókat előz meg, mint Spielbergtől a Kémek hídja, a Dínó tesó című Pixar-mese, Az éhezők viadala záró epizódja, illetve a Star Wars hetedik része, ami Amerikában pont egyszerre került a Saul fiá-val a mozikban, nálunk pedig két hetes eltéréssel jönnek ki DVD-n és Blu-rayen.

Amúgy például Sanghajban már megvásárolható mindkét film - persze szigorúan kalózkiadásban -, egy ott élő magyar srác ki is posztolt a Twitteren egy fotót, amin egymás mellé kerültek a helyi DVD-bolt polcán.

A Saul fiá-t övező hatalmas érdeklődéssel kapcsolatban már tényleg semmin nem kellene meglepődnünk, de azért jegyezzük meg, példátlan, hogy egy magyar film úgy költözik át a DVD-toplisták élére, hogy több mint kilenc hónappal a premierje után még mindig sikerrel fut a hazai mozikban.

Itthon eddig 233 442-en ültek be Nemes Jeles alkotására, ezzel a legsikeresebb magyar film a hat évvel ezelőtti Üvegtigris 3 óta, Amerikában 1,75 millió dolláros bevételnél tart (ez több mint hatszorosa a rendszerváltás óta Amerikában a legtöbbet hozó magyar film, a Fehér Isten eredményének), Franciaországban pedig háromszor annyian látták, mint a valaha legnagyobb nézőszámot elért magyar filmet.

A külföldi országok közül utolsóként Angliában és Írországban kerül a mozikba a Saul fia, ott április 29-től fogják vetíteni, ezt a tetszetős plakátot rakta össze a helyi forgalmazó a film népszerűsítésére.

A Saul fia brit plakátjaForrás: Artificial Eye