A Szárnyas fejvadász 2 már eddig is elképesztően erős színészgárdája egy újabb nagy tehetséggel bővült. Robin Wrightot már régóta üldözte a produkció, de csak most vált bizonyossá, hogy a Kártyavár (House of Cards) sztárja össze tudja egyeztetni a Szárnyas fejvadász 2 és a nagy sikerrel vetített, már a negyedik évadánál tartó politikai sorozat forgatását.

Robin Wright a Kártyavár harmadik szezonjának a világpremierénForrás: AFP/Justin Tallis

A kultikus sci-fi folytatásában visszatér Harrison Ford, új főszereplőként pedig Ryan Gosling tűnik fel. A filmet júliusban kezdik forgatni Budapesten, Wright pontos szerepe nem ismert, csupán annyit közöltek, hogy a három női kulcsszerep egyikét kapta meg. Így az sem tudjuk, hogy embert vagy replikánst fog alakítani.

Robin Wright az életben 14 évig volt Sean Penn felesége, a legtöbben Kevin Spacey nejeként ismerik a Kártyavár című Netflix-sorozatból, de a moziban is számos alkalommal lehetett vele találkozni: mostanában feltűnt az Everest-ben, A dolgok állásá-ban, A tetovált lány amerikai verziójában, Az üldözött című remek kémfilmben pedig egy amerikai diplomatát alakított.

Kézenfekvő gondolat, hogy a 49 éves Wright egy rideg és karrierista ügynököt játsszon el, de van olyan jó színész ő, hogy más típusú szerepekkel is simán elbírjon. Ő volt a címszereplő tragikus sorsú barátnője a Forrest Gump-ban, illetve az angyali Boglárkaként is emlékezhetünk rá A herceg menyasszonya című mesefilmből.

Robin Wright A herceg menyasszonya című 1987-es filmbenForrás: Mokép

Ridley Scott már csupán producerként vesz részt a Szárnyas fejvadász 2 munkálataiban. A rendezői székbe a Sicarió-t jegyző Denis Villeneuve ült be, és hozta magával bevált, eddig összesen 13 Oscar-díjra jelölt operatőrét, Roger Deakinst. A sci-fit 2018. január 12-től vetítik majd Amerikában, de előtte egy másik szuperprodukcióban, a 2017 nyarán debütáló Wonder Woman-ban is megnézhetjük magunknak Robin Wrightot.