A Star Wars: Az ébredő Erő forgatási szüneteit arra használta fel John Boyega, hogy popsztárt faragjon színésztársából, Daisy Ridley-ből - derült ki a most kiadott, a DVD extrái közé szánt videóból. Finn megformálója beatboxol, Rey pedig az ütemet egész jól követve rappel. „Itt vagyunk a sivatagban, és forgatjuk a Star Wars-t, diétára fogtak minket, így nem ehetünk Mars csokit” - többek között ilyen örökérvényű mondatok hagyják el Ridley száját. Angolul persze ez nem hangzik ilyen bénán, és még rímel is a szöveg.

Oscar Isaacről már minimum az Ex Machina óta tudjuk, hogy remek táncosForrás: Fórum Hungary

És ez még csak a kezdet, rövidesen az egész stáb táncra perdül: Carrie Fisher a Millennium Falcon árnyékában keringőzik Ridley-vel, és J.J. Abrams is bemutat pár mozdulatot. Ezt az extrát egyedül a Target üzletlánc exkluzív DVD- és Blu-ray-kiadására pakolják fel, nem tudjuk, hogy az április 27-én itthon megjelenő verzión vajon helyet kap-e.

A DVD népszerűsítése mellett a Star Wars 8 forgatása is folytatódott, és egy újabb pletyka kapott szárnyra a filmmel kapcsolatban. Rian Johnson rendező egy olyan forgatási fotót tett közzé, amelyen Maz Kanata fejét mutatja két képernyő. A képen egy olyan színpadot lehet látni, amelyen a digitális módon megteremtett karakterek mozgását rögzítik. Kanata az Első Rend támadása után nem bukkant fel többet a hetedik epizódban, de olyan jelenet sem volt a filmben, amelyből minden kétséget kizáróan kiderült, hogy meghalt.

Kép a Star Wars 8 forgatásárólForrás: Rian Johnson Tumblr

Kanata visszatérését valószínűsíti egy másik, nemrég posztolt fénykép is: Mark Hamill ölelgeti a nagyszemű kocsmatulajdonost játszó Lupita Nyong’ót, a háttérben pedig Oscar Isaac próbálja magára irányítani a figyelmet. Gyanús, hogy ilyen nagy számban csak abban az esetben gyűlnek össze a Star Wars-ban szereplő színészek, ha a nyolcadik epizódot forgatják.